UFC

Jose Aldo i Rob Font upareni u više nego intrigantnu borbu bantam kategorije

Jose Aldo i Rob Font
 screenshot (YouTube, UFC)
Ova izuzetno velika borba trebala bi predvoditi priredbu koja se održava početkom prosinca

Međusobna borba trenutno četvrtog i petog borca ljestvice izazivača UFC-ove bantam kategorije trebala bi predvoditi jedan od posljednjih UFC-ovih Fight Nightova u ovoj godini. Radi se o priredbi koja trenutno neslužbeno nosi ime UFC Fight Night 199 i održava se 4. prosinca, po svemu sudeći u UFC-ovom APEX kompleksu.

U pitanju je borba Josea Alda i Roba Fonta, dva borca koji su trenutno u jako dobroj situaciji po pitanju ozbiljnih ambicija te bi pobjeda u međusobnoj borbi mogla biti vrijedna čak i pozicije izazivača. Naravno, nakon što svoj okršaj napokon odrade Aljamain Sterling i Petr Yan te nakon što svoju izazivačku obavezu odradi TJ Dillashaw. Ništa od toga nije sa sigurnošću potvrđeno i uvijek se neke stvari mogu promijeniti, posebno ako netko ostvari pobjedu na koju je teško ostati ravnodušan. Aldo i Font će imati priliku upravo za tako nešto.

35-godišnji Aldo (30-7, 12-6 UFC) uzrokovao je podosta bure svojim posljednjim nastupom. Apsolutno je dominirao u borbi protiv Pedra Munhoza i to tako da su se pojavili komentari kako je dočekao svoj drugi "prime" te da ne smijemo otpisati njegove šampionske reference. On sam ih nije otpisao te se nada još jednoj prilici za uspon na tron bantam kategorije, nakon što prošlogodišnju protiv Petra Yana nije uspio iskoristiti.

34-godišnji Font (19-4, 9-3 UFC) napokon je postao opće prepoznatljiv nakon što je u svibnju savladao Codyja Garbrandta. Kroz pet rundi borbe prezentirao je vrhunsko kretanje i sjajan rad ruku te je upisao četvrtu pobjedu u nizu. Trijumf nad bivšim prvakom svakako je velik, no ako savlada i legendu, napad na pojas prvaka ne bi mu trebao izmaknuti.

Borba još uvijek nije službeno potvrđena, no informacije iz oba kampa govore kako je sve dogovoreno pa je tako vijest o ovom ugovaranju borbe prenesena i od strane najvećih svjetskih borilačkih medija.

Linker
20. travanj 2024 04:39