UFC

Jose Aldo vraća se ovog ljeta borbom protiv poznatog sunarodnjaka

Jose Aldo
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Nakon što se u prosincu vratio pobjedama, Jose Aldo spreman je za prvu borbu u 2021. godini

Jedan od najvećih UFC-ovih prvaka napokon iza sebe ima pobjedu u posljednjoj borbi pa tako i svojevrsni mir pred novi nastup. A taj idući nastup Jose Aldo (29-7, 11-6 UFC) imat će 7. kolovoza na UFC 265 priredbi i bit će mu to prva borba ove godine. Isto tako, Aldo ostaje u bantam kategoriji te će mu se suprotstaviti sunarodnjak Pedro Munhoz.

Munhoz (19-5, 9-5 UFC) će također ući u ovu borbu s dobrim raspoloženjem, nakon što je u veljači savladao Jimmieja Riveru, prekinuvši niz od dva poraza, koje su mu nanijeli Aljamain Sterling i Frankie Edgar. Ovaj kompletni i izuzetno atraktivni borac nije odustao od šampionskih ambicija, a put prema njima bi mu svakako bio olakšan uz pobjedu protiv legende sporta.

Ipak, Aldo je savladavši Brandona Veru potvrdio kako još uvijek nije završio svoju priču te da u njemu ima vatre za još ponešto kvalitetnih nastupa na visokoj razini. Ovom borbom prvo će morati obraniti svoju petu poziciju na rankingu kategorije od osmog Munhoza, nakon čega bi mogao dobiti priliku okušati se u borbi za izazivača. Ukratko, čini se kako se nalazi na dvije pobjede od svog drugog napada na titulu ove kategorije.

S druge strane, Munhoz će pokušati ukrasti tu petu poziciju i sebe dovesti u spomenutu situaciju. Nakon poraza od Edgara bio je vrlo ljut, smatrajući da suci nisu dobro procijenili borbu te da su mu uskratili poziciju u vrhu. Sad će ju imati priliku ponovno izboriti.

UFC 265 za sada još uvijek nema glavnu borbu, no prije svega zbog toga što se pretpostavlja da bi to mjesto trebali zauzeti teškaši, odnosno Francis Ngannou i vjerojatno Derrick Lewis. Ako se to ne dogovori, program ipak ima jednu borbu za titulu, no onu koja bi prema planu trebala zauzeti poziciju "co-main eventa". Amanda Nunes branit će titulu bantam kategorije u borbi protiv Julianne Pene.

Linker
30. travanj 2024 16:27