UFC

Junior Dos Santos važe opcije za budućnost: ‘Volio bih se boriti protiv Fedora Emelianenka‘

Junior dos Santos
 Jason Silva/Zuma Press/Profimedia
Bellator bi mogao postati novi dom bivšeg UFC prvaka teške kategorije

Junior Dos Santos svakako će nastaviti borilačku karijeru. Bivši UFC prvak teške kategorije nije moralno potonuo nakon što mu je dugogodišnji poslodavac pokazao izlazna vrata. 37-godišnji Brazilac i dalje ima želju dokazivati se u najboljoj mogućoj konkurenciji, a situacija je trenutno takva da bi po tom pitanju najviše izazova pronašao u Bellatoru.

U razgovoru za brazilski AG Fight otkrio je kako mu upravo Bellator zvuči jako privlačno, a onda je spomenuo i tri borbe na koje bi tamo odmah pristao. Svakako najzvučnije ime je ono Fedora Emelianenka.

"Veliki sam Fedorov fan i bilo je nešto posebno i jako cool ako bih došao u priliku boriti se protiv njega. Ne znam kakva je situacija s njim i bori li se još uvijek, no znam da je u Bellatoru. Bader koji nas je prozvao i poželio dobrodošlicu bi također bio zanimljiv. On je jako dobar borac. Revanš protiv Alistaira Overeema je isto nešto zanimljivo i moglo bi se dogoditi u Bellatoru", rekao je.

Fedor Emelianenko i dalje je član Bellatora i trebao bi odraditi još jednu ili dvije borbe za kraj karijere, no Scott Coker je rekao da mu iste neće organizirati dok ne bude mogao nastupati pred punim tribinama, odnosno smatra kako nema smisla da se jedan od najvećih u povijesti povuče u borbi bez gledatelja. No, teško je za očekivati da bi mu i u tom slučaju Coker dao Dos Santosa, koji je još uvijek u dobrim borilačkim godinama. Za Fedora je već najavio borbe protiv veterana u jednakom stadiju karijere.

Što se tiče preostale dvojice, Bader je itekako realna opcija, posebno jer bi Dos Santos imao ambiciju ići po titulu, dok se s Overeemom stvari ne čine tako. Iz nekih njegovih izjava dalo bi se pretpostaviti kako je Nizozemcu konačna borilačka mirovina ipak najizglednije opcija.

Za Juniora znamo da ima već nekoliko ponuda, ali do ove izjave o Bellatoru činilo se da je najbliže boksu ili bare knuckle boksu. Na kraju će vjerojatno presuditi to tko mu ponudi najbolje uvjete i izazove.

Linker
23. travanj 2024 18:17