UFC

Kakav rat Lawlera i Diaza! ‘Ruthless‘ slavio tehničkim nokautom u trećoj rundi borbe

Robbie Lawler
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Ludu borbu pružila su dvojica legendarnih boraca 17 godina nakon svog prvog međusobnog meča

Puno sumnje i pribojavanja bilo je po pitanju borbe između Nicka Diaza i Robbieja Lawlera. Oba borca ušli su u pozne borilačke godine. 38-godišnji Diaz nije se borio preko šest godina, a 39-godišnji Lawler izgubio je posljednja četiri meča te nije izgledao niti blizu svojim najboljim danima. Međutim, sve to palo je u vodu već od prve sekunde borbe te smo gledali odličnu borbu u kojoj akcije nije manjkalo niti u jednom trenutku.

Robbie Lawler furiozno je otvorio meč. Serijom udaraca pogađao je Diaza u prvoj minuti prve runde i mora se priznati kako je Diaz pomalo zabrinjavajuće izgledao u tim trenucima. Međutim, Nick kao da se dodatno probudio nakon toga i kako je runda odmicala, Diaz je bio sve bolji i aktivniji. Oba borca neprekidno su pogađali u serijama, a borba se odvijala u nevjerojatno visokom tempu. Lawler se gotovo neprekidno kretao prema naprijed, no Diaz je njegove napade presijecao neprestanim bacanjem svojih kombinacija.

Druga runda nastavila se u istom tempu. Lawler se konstantno kretao prema naprijed, pritiskao je Nicka koji je neprekidno uzvraćao udarcima. Naročito zanimljive bile su serije aperkata kojima je Diaz pogađao Lawlera. Nevjerojatno visok tempo pružala su ova dva legendarna borca. Robbie je puno radio prednjim direktom, no obojica su bacali niz različitih udaraca, a akcija nije prestajala niti sekunde. Nakon deset minuta borbe, može se reći kako su obojica podsjetili na svoja legendarna bespoštedna izdanja.

Početkom treće runde ipak dolazimo do kraja borbe. Robbie Lawler je desnim krošeom pogodio Diazov nos koji je pokleknuo, a Lawler odmah pogađa i lijevim aperkatom. Diaz je ostao na podu, no Lawler se odmaknuo i htio ga je pustiti da se pridigne te da nastave ovaj apsolutni rat. Sudac Jason Herzog naredio je Diazu da se pridigne, no Nick je dao do znanja kako ne može nastaviti s borbom i Lawler je došao do pobjede prekidom, odnosno tehničkim nokautom u 44. sekundi treće runde.

Unatoč porazu, Diaz nije razočarao, a oba borca nadmašili su sva očekivanja. Robbie Lawler nakon borbe rekao je kako će uvijek imati poštovanje prema Diazu i da se radi o vraški dobrom borcu. Sve u svemu, jako dobar povratak u neka starija vremena MMA kada su borci poput Lawlera i Nicka Diaza oduševljavali fanove svojim ratničkim pristupom.

Linker
19. travanj 2024 11:06