UFC

Kelvin Gastelum otkrio planove za nastavak karijere: ‘Cilj mi je revanš protiv Adesanye‘

Israel Adesanya i Kelvin Gastelum

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Iskusni UFC-ov borac srednje kategorije proteklog vikenda vratio se pobjedama

Nešto više od godinu i pol dana, Kelvin Gastelum je izbivao iz kaveza. Nekoć ponajbolji borac UFC-ove srednje kategorije mučio se s nizom ozljeda i zdravstvenih problema, a pauzu je uzeo nakon dva poraza u nizu. Pogleda li se šira slika, Gastelum je bio na pet poraza u posljednjih šest nastupa, ali gubio je uglavnom od vrhunskih boraca.

Proteklog vikenda Gastelum se vratio u kavez, a protivnik mu je bio vrlo opasni Chris Curtis. Očekivao se jako dobar meč, a obojica su opravdali očekivanja i priuštili su nam najbolju borbu večeri na UFC 287 eventu. Gastelum je došao do pobjede jednoglasnom odlukom sudaca i napravio je skok od čak četiri mjesta u poretku izazivača srednje kategorije.

Gastelum je sada 11. u poretku i može se okrenuti ka borbi protiv nekog od top 10 izazivača. Kelvinu je tek 31 godina i on još uvijek ne odustaje od svog sna da osvoji UFC-ov pojas.

‘‘Došao sam do pobjede, misija je ostvarena zasad. Osovio sam se na noge, a ovo je kao što sam rekao, renesansa K.G.-ja. Spreman sam za sljedeću razinu. Ovaj put sam spreman ići sve do pojasa. Možda dođe i do revanša s ‘Izzyjem‘ (Israel Adesanya). Tko zna? To mi je cilj, a zašto ne? Ljudi žele vidjeti taj meč, a ja želim biti prvak. Ne govorim to čisto da izgovorim. Uistinu to mislim i radim ka tome. Trenutno razgovaram s menadžerom o svojim sljedećim koracima.‘‘, rekao je Gastelum putem svog YouTube kanala, a potom je dao potencijalni termin svog sljedećeg nastupa.

‘‘Ciljamo možda na International Fight Week (UFC 290, 8.7.). Ne želim predugo pauzirati, jer neko vrijeme se nisam borio. Želim nastaviti skupljati čekove (isplate). Želim biti spreman boriti se na International Fight Weeku, a nakon toga planiram ostati aktivan i boriti se još jednom do kraja godine. Time bih došao do 3-0 u ovoj godini i to je moj cilj.‘‘, poručio je Gastelum koji je očito vratio svoje samopouzdanje i spreman je vratiti se svojim najboljim izdanjima.

Podsjećamo, Gastelum i Adesanya borili su se u četvrtom mjesecu 2019. godine na UFC 236 eventu. Adesanya je slavio jednoglasnom odlukom sudaca, a brojni veliki MMA portali proglasili su taj meč najboljom borbom u 2019. godini. Uistinu sjajnih pet rundi pružili su Gastelum i Adesanya, a Kelvin je dobrano namučio aktualnog prvaka srednje kategorije.

Gotovo nitko osim Pereire koji je porazio Adesanyu nije napravio toliko problema ‘‘Izzyju‘‘ u srednjoj kategoriji i Gastelum svoje samopouzdanje gradi na tome. Ipak, bit će mu potrebno više od toga i Gastelum ne može računati samo na ‘‘staru slavu‘‘. Trebat će mu još nekoliko pobjeda prije eventualnog revanša protiv Adesanye.

Linker
05. svibanj 2024 14:28