UFC

Kelvin Gastelum ugovorio novu borbu, bijeg iz krize tražit će protiv Ganeovog trening partnera

Kelvin Gastelum

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Bivši pobjednik Ultimate Fightera slavio je u samo jednoj od posljednjih šest odrađenih borbi

Otkako je 2013. godine, kao 21-godišnjak napravio veliko iznenađenje osvojivši naslov pobjednika Ultimate Fightera (posebno zbog toga što je od svih 16 boraca biran posljednji), Kelvin Gastelum (16-8, 11-8 UFC) izgradio je respektabilno ime u najvećoj svjetskoj MMA promociji. Beskompromisni "fajter" također je postao vrlo popularan među fanovima i njegovi su nastupi uvijek rado praćeni.

A borbe kakve je u posljednje vrijeme odrađivao možemo nazvati "creme de la creme" UFC-ove srednje kategorije. Nažalost, rezultatima u istima nikako ne može biti zadovoljan. Krenuvši s travnjem 2019. godine, kad se protiv Israela Adesanye borio za privremenu titulu. Kelvin je izgubio tu borbu, odradivši sjajan nastup postavši prvi UFC borac koji je Adesanyu udarcem poslao na pod, a onda su bolji od njega bili Darren Till i Jack Hermansson. Pobjedu je ostvario protiv Iana Heinischa, no onda su prošle godine bolji od njega bili Robert Whittaker i Jared Cannonier. Krajnje je vrijeme za pobjedu i prekid tog lošeg niza, a sad je saznao kad i gdje će to napraviti.

Kelvin je potpisao ugovor za borbu koju će odraditi 9. travnja na UFC 273 priredbi. Tamo će ga čekati Nassourdine Imavov, borac koji nije netko iz gore spomenute kreme, no isto tako niti lagan protivnik, budući da je kroz dosadašnje UFC nastupe prezentirao velik potencijal.

25-godišnji Imavov (11-3, 3-1 UFC) je francuski borac rodom iz Dagestana, član MMA Factory tima te jedan od glavnih trening partnera Ciryla Ganea. Budući da je riječ o jednom od najviših boraca srednje kategorije, sa 191 cm visine, protiv Gasteluma, ujedno jednog od nižih, bi tu trebao imati veliku prednost. Ona iznosi 16 centimetara i svakako će Kelvin morati pronaći način kako na to odgovoriti. Srećom po njega, nije mu prvi put da se susreće s takvim preprekama.

Borba je ugovorena za priredbu koja je ovog tjedna dobila svoje glavne dvije borbe. To su borbe za titulu UFC prvaka perolake i bantam kategorije, premještene s UFC 272 programa na ovaj. Alexander Volkanovski dočekat će Chan Sung Junga, dok će svoju dugo očekivanu drugu borbu odraditi Aljamain Sterling i Petr Yan.

Linker
18. travanj 2024 03:05