UFC

Kevin Holland i službeno odlučio ‘odnijeti svoje talente‘ iz UFC-ove srednje kategorije

Kevin Holland

 Douglas P. DeFelice/Getty images/Profimedia
Popularni borac odradit će već s idućom borbom ono što je još proljetos najavio

Motiviran činjenicom da je sposoban odraditi spuštanje svoje težine na 77 kilograma, Kevin Holland konačno je odlučio svoju iduću borbu odraditi u UFC-ovoj velter kategorije. Popularni borac to je najavio već u ožujku ove godine, nakon poraza od Dereka Brunsona, no ipak je svoja iduća dva nastupa odradio u diviziji do 84 kilograma. No, već s idućom borbom to više neće biti slučaj.

Holland je prošle godine postao UFC-ov hit borac kad je od svibnja do prosinca odradio pet borbi, u svima upisavši pobjedu, čime je postao UFC borac koji je u najmanjem vremenskom razmaku pet puta trijumfirao i to je postignuće koje će teško itko u skorije vrijeme nadmašiti. Izgradio je time ime i došao do Top 10 statusa, no ove godine nije uspio nastaviti na isti način. U razmaku od mjesec dana doživio je gotovo identične poraze od Dereka Brunsona i Marvina Vettorija. Obojica su ga bez većih problema rušili i onda do kraja svake runde dominirali nad njime.

Između te dvije borbe, kao što je već navedeno, Holland je najavio spuštanje u velter, no to se tim putem nije dogodilo. U srednjom je ostao i do listopada, kad ga je čekala borba protiv Kylea Daukausa. Ista je prekinuta nakon tri i pol minute prve runde. Prvobitno se radilo o pobjedi Daukausa, no onda je ista poništena pošto su kamere pokazale kako je Holland ostao uzdrman nakon nehotičnog sudara glavama. Borba je bila ponovno ugovorena za 13. studenog, no Holland ju je tada otkazao zbog ozljede. Na kraju se čini kako se ista neće biti održati.

Objavom na Instagramu, "Trail Blazer" je otkrio kako od iduće godine "svoje talente odnosi u velter kategoriju".

Inače vrlo simpatični i karizmatični, no prečesto previše brbljavi Holland, vlasnik je uistinu impresivnog borilačkog talenta, no godine zapostavljanja hrvačkog treninga dovele su do velikog nedostatka u tom segmentu borbe. Zbog toga već otprilike pola godine radi s bivšim UFC prvakom Johnyjem Hendricksom, a neki dokazi napretka vidjeli su se već u borbi protiv Daukausa. Nažalost, ista nije potrajala duže da se dobije prava slika.

No, kad se pogleda kako izgleda roster velter kategorije, i tu možemo pronaći potencijalno skriveni razlog ove Hollandove odluke. Što se više približavaš vrhu iste, sve do same elite koju čine Usman, Covington te po novom Khamzat Chimaev, hrvači nisu toliko česti. Tako da bi mu, osim fizičke prednosti koju će nad mnogima imati, to moglo predstavljati još jedan veliki plus po pitanju ostvarenje ambicija u novoj kategoriji.

Linker
19. travanj 2024 09:00