UFC

Kevin Lee dobio novog protivnika, uskočio borac kojeg nije niti spominjao

Kevin Lee
 Screenshot (youtube, Ufc)
‘‘Motown Phenom‘‘ neće ostati bez toliko željenog nastupa krajem kolovoza

Prozivao je borac iz Detroita nekoliko poznatih imena u velter kategoriji. Mike Perry, Belal Muhammad, Neil Magny, nadao se Kevin Lee nekom od tih imena u ulozi zamjene za Seana Bradyja koji je otkazao borbu planiranu za 28. kolovoza. UFC je na koncu pronašao zamjenskog protivnika, no ne radi se o gore navedenim imenima. Daniel Rodriguez (15-2-0, 5-1-0 UFC) borac je koji će se suprotstaviti Kevinu na ''short notice''.

34-godišnji ''D-Rod'' izuzetno je opasan velteraš. Rodriguez je u UFC-u debitirao u veljači 2020. godine, a nakon uvodne tri pobjede, mnogi su ga vidjeli kao borca koji bi mogao pronaći svoje mjesto u Top 10 ili Top 15 boraca velter kategorije. Međutim, Rodriguezov pobjednički niz zaustavio je Nicolas Dalby u studenom protekle godine savladavši ga jednoglasnom sudačkom odlukom i Daniel niti dalje nije rangiran borac. ''D-Rod'' se pobjedama vratio ove godine. Prvo je u travnju izdominirao Mikea Perryja i pobijedio jednoglasnom odlukom, a u zadnjem nastupu nokautirao je Prestona Parsonsa u prvoj rundi. Inače, pobjeda protiv Parsonsa dogodila se 17. srpnja, dakle Rodriguez se nedavno borio, nije pretrpio naročitu štetu i fizički je spreman za još jednu borbu. Radi se o izrazito aktivnom borcu koji je u godinu i pol odradio čak šest borbi u UFC-u, a Kevin Lee vjerojatno je najzvučniji i najbolji protivnik s kojim će se susresti u dosadašnjoj karijeri.

''Motown Phenom'' trebao se boriti protiv Seana Bradyja još 10. srpnja, no otkazao je borbu zbog ozljede. Drugi pokušaj njihove borbe također nije uspio jer je ovaj puta Brady otkazao zbog infekcije stopala. Lee je očajnički htio nastupiti jer je izvan kaveza još od trećeg mjeseca prošle godine. Upravo zato je i prionuo prozivanju raznih imena, no na kraju je uskočio Rodriguez i niti jednog od dvojice boraca ne čeka lak zadatak.

Borbu će odraditi u sklopu UFC on ESPN 30 priredbe koja će se održati u UFC-ovom Apexu. Event će predvoditi sjajan obračun u perolakoj kategoriji između Edsona Barboze i Gige Chikadzea.

Linker
18. svibanj 2024 20:52