UFC

Khabib i Dana White izrazili podršku Velasquezu: ‘Napravio je ono što svi govorimo da bi učinili‘

Khabib Nurmagomedov i Cain Velasquez

 Instagram (khabib Nurmagomedov)
MMA zajednica složna je u podršci borcu kojem prijeti dugotrajna zatvorska kazna

Vjerojatno najteže dane u svom životu proživljava bivši UFC-ov prvak teške kategorije Cain Velasquez. 39-godišnji MMA borac uskoro će se naći pred sudom, a suočit će se s optužnicom za pokušaj ubojstva.

Velasquez je vatrenim oružjem pokušao usmrtiti osobu koja je navodno seksualno zlostavljala člana njegove obitelji oko stotinu puta. Harry Goularte spomenuta je osoba, a radi se o 43-godišnjem muškarcu koji je bio optužen, ali je u petak pušten iz zatvora. Pred Velasqueza je stavljeno šest različitih optužnica, od pokušaja ubojstva do svjesnog uzimanja oružja i pucanja iz istog.

Nekoć sjajnom MMA borcu sada prijeti minimalno 20 godina u zatvoru, a doživotna kazna također je opcija. 23. ožujka (treći mjesec) čeka ga iduće pojavljivanje pred sudom. Unatoč svemu, gotovo cjelokupna MMA javnost na strani je Caina Velasqueza, a podršku su iskazali i njegov timski kolega Khabib Nurmagomedov te UFC-ov predsjednik Dana White.

''Ti si faca Caine. Mi te volimo i zauvijek ćemo biti uz tebe.'', napisao je Nurmagomedov na svom Instagram profilu, dok se White osvrnuo u razgovoru za Barstool Sports.

''Naravno da mi je žao zbog njega i njegove obitelji. To je užasna stvar. Ne znam dovoljno detalja da bih govorio o svemu, ali iz onoga što sam čuo - svi govorimo da bi učinili isto u takvoj situaciji. Cain je to zapravo učinio.'', poručio je White.

Podrška Cainu dolazi doslovno sa svih strana, no pitanje je koliko će mu to značiti onda kada se nađe ispred pravosuđa. Ipak, ako se Cain može pomiriti sa svojim djelom i onim što ga čeka, sve ostalo je nebitno.

Linker
20. travanj 2024 09:57