UFC

Khabib naveo Rashada Evansa na povratak iz borilačke mirovine

Rick Ross, Georges St Pierre i Rashad Evans 

 S
Bivši UFC-ov prvak poluteške kategorije nastupit će na priredbi Eagle FC promocije

Borilačka promocija u vlasništvu Khabiba Nurmagomedova iduće godine dolazi u SAD te su najavili priredbu za 28. siječnja u Miamiju. Da bi se stvorio što veći interes javnosti, u takvom su slučaju uvijek potrebna poneka poznata borilačka imena, a Khabib se pobrinuo da ovog puta dobije jedno od najvećih dostupnih.

Svoju prvu borbu nakon umirovljenja sredinom 2018. godine odradit će Rashad Evans, pobjednik druge sezone Ultimate Fightera, bivši UFC prvak poluteške kategorije te svojevremeno jedan od najdominantnijih boraca svijeta. 42-godišnji "Suga" je sport napustio nakon što je poražen čak pet puta u nizu, no želja za nastupima je još uvijek tu. Pokušavao se već ranije ove godine vratiti, no tim putem je tražio boksački meč protiv Jakea Paula ili Roya Jonesa Jr. MMA nije spominjao, no očito je tu došla najbolja ponuda.

Protivnik za Rashada još uvijek nije najavljen, kao niti podatak namjerava li Khabib iskoristiti njegovo ime tako što će ga staviti u glavnu borbu. Za očekivati je da će putem priredbe pokušati promovirati neke borce iz svog Eagle MMA kluba, koji se svakako promovirao u vodeći MMA tim u Rusiji.

Evans je u karijeri upisao 19 pobjeda, osam poraza i jednu neodlučenu borbu. Prvak je postao u prosincu 2008. godine pobjedom protiv Forresta Griffina, ali izgubio ju je odmah u idućoj borbi protiv Lyota Machide. Serijom pobjeda nakon toga došao je do omjera 17-1-1 i novog napada na titulu, no u travnju 2012. godine Jon Jones bio je nepremostiva prepreka. To je zapravo bio kraj ozbiljnih rezultata u njegovoj karijeri. U Octagonu je nastupio ukupno čak 23 puta. 2019. godine postao je član UFC-ov Kuće slavnih.

Linker
24. travanj 2024 07:52