UFC

Khabib Nurmagomedov jasno poručio: ‘Makhachev i Dariush bolji su od Poiriera i Gaethjea‘

Islam Makhachev i Khabib Nurmagomedov

 Instagram (khabib Nurmagomedov)
Bivši prvak UFC-ove lake kategorije i dalje tvrdi da Gaethje ne zaslužuje napad na pojas

Puno je prašine podigla tema idućeg izazivača unutar UFC-ove lake kategorije. Dustin Poirier i Charles Oliveira za manje od dva tjedna odradit će meč za titulu, a u redu su već čekali Justin Gaethje, Beneil Dariush i Islam Makhachev. Dok je Dariush bio poprilično tih, Makhachev, a naročito Gaethje, izuzetno glasno su lobirali za svoju poziciju u idućem meču za prvaka.

Tom prilikom na koncu je nagrađen Gaethje, koji je ujedno i najbolje rangiran od spomenutog trojca. Justin je drugi u poretku izazivača i nakon meča između Oliveire i Poiriera, može se početi pripremati za svoj napad na titulu. Islam Makhachev i Beneil Dariush međusobno će se boriti krajem drugog mjeseca iduće godine. Jedan od pobjednika tog meča zasigurno će biti izazivač nakon Justina Gaethjea.

Islamov veliki prijatelj i timski kolega, Khabib Nurmagomedov, osvrnuo se na kvalitete Dariusha i Makhacheva. Umirovljeni Dagestanac vidi ih kao zapravo najbolje borce UFC-ove lake kategorije.

''Islam ili Dariush, oni u ovom trenu zaslužuju titulu. Dariush i Islam, ta dva tipa bolji su od Dustina Poiriera i Justina Gaethjea. To je moje mišljenje.'', izjavio je Nurmagomedov prilikom intervjua za ESPN.

Već ranije ovog mjeseca, Khabib je putem Twittera bio kritičan prema Gaethjeu te mu je poručio:

"U svojih posljednjih osam borbi završen si tri puta. Imao si priliku postati prvak, ali si zaspao. Islam je u nizu od devet pobjeda. Ima tri borbe u 2021. godini i sve ih je završio prekidom. Jednostavno zašuti i priznaj si da Islam zaslužuje boriti se za titulu, a ne ti.''

Podsjećamo, Nurmagomedov i Gaethje borili su se za pojas prvaka u desetom mjesecu protekle godine. Nurmagomedov je slavio submissionom u drugoj rundi, a nakon tog se umirovio. Nije bilo ''zle krvi'' između Dagestanca i Gaethjea, naprotiv, iskazivali su si puno poštovanja. Khabib je u nastavku razgovora za ESPN pojasnio svoje izjave koje je uputio Justinu.

''Poštujem Justina, volim tog tipa. On je jako dobar tip. 2016. godine pomogao mi je sa skidanjem kilaže uoči moje borbe protiv Darrela Horchera. Samo sam podijelio svoje mišljenje, a to je da Islam zaslužuje 'title shot' prije njega. Razumijem da je Justin uzbuđen, ali moje mišljenje je moje mišljenje. Nebitno o kojoj se kategoriji radiji, ako ste na devet pobjeda u nizu, morate se boriti za titulu.'', dodao je Khabib aludirajući na Islamov sjajni pobjednički niz.

Linker
09. travanj 2024 18:45