UFC

Khabib više nego uvjeren u pobjedu Makhacheva: ‘Sve što Hooker posjeduje je lucky punch‘

Khabib Nurmagomedov
 TERRY BLACKBURN/BACKGRID/Backgrid UK/Profimedia
Bivši UFC-ov prvak ima ogromno povjerenje u svog nasljednika

Islam Mahkachev napokon je aktivan koliko se posljednjih godina očekivalo da bi trebalo biti. Sjajni Dagestanac ove je godine upisao dvije pobjede i ugovorio treću borbu. 30. listopada u Abu Dhabiju čeka ga najvažnija borba do sada i svakako najviše rangirani protivnik. Radi se o Danu Hookera, a pobjeda nad njim učinila bi ga kandidatom za izazivača.

Čovjek koji je već prije nekoliko godina prognozirao velike stvari za Makhacheva je bio nažalost pokojni Abdulmanap Nurmagomedov. On je sam rekao kako će, nakon umirovljenja njegovog sina Khabiba, Islam biti u poziciji odmah od njega preuzeti tron. Zbog okolnosti koje uključuju prerani odlazak Abdulmanapa s ovog svijeta, to se nije dogodilo. Khabib se umirovio ranije nego što se očekivalo, tj. dok Islam još nije stigao izgraditi svoj rezime. Ipak, najvažnije je kako sad uspješno radi na tome. Khabib je najavio kako će Islam 2022. godine preuzeti tron lake kategorije i dugo ga držati. Trenutno djeluje kao da je na najboljem mogućem putu, budući da je sve posljednje protivnike savladao bez većih problema.

Khabib nema nikakve sumnje u to da će jednako tako biti i u borbi protiv Hookera, koji je svakako opasan borac zavidnog rezimea. No, po njegovom mišljenju nedovoljno dobar u određenim segmentima da bi ukrotio novu dagestansku zvijer.

"Borba Islama protiv Hookera bit će jako veliki izazov za Islama. Bit će to dobra borba. Hooker je šestoplasirani borac na rankingu, no mislim da se nikad nije borio protiv nekoga kao što je Islam. Sve njegove borbe bile su protiv udarača. Ne znam što on može napraviti protiv Islamovog hrvanja, pritiska i dominacije na podu, kako će ga ga zaustaviti? Sve što on ima u ovoj borbi je 'lucky punch'. Bez toga, 99 posto su šanse ga će ga Islam demolirati", rekao je Khabib tijekom svog posljednjeg intervjua pred fanovima.

Priča je takva da se niti Makhachev do sada nije susreo sa stand up borcem kakav je Hooker, a znamo kako borba kreće na nogama. Ipak, činjenica je da Hooker kroz cijelu dosadašnju UFC karijeri protiv sebe nije imao hrvača, izuzev Michaela Chandlera protiv koga je cijela, zapravo poprilično kratka borba ostala na nogama, a sad ide na jednog od najboljih, ako ne i trenutno najboljeg u diviziji.

Za obojicu je to važna borba, no Makhachevu je puno toga na kocki. Postavljen je za petog borca ljestvice lake kategorije bez da je do sada savladao ikoga u Top 10. On to sad protiv šestoplasiranog Hookera mora opravdati.

Linker
18. svibanj 2024 20:40