UFC

Khabibov trener analizirao McGregorov poraz: ‘Conor je nazadovao, pa Khabib bi ga uništio u revanšu!‘

Conor McGregor i Khabib Nurmagomedov
 Screenshot (YouTube, UFC)
‘Nije mi jasno, kako možeš ući u meč bez da se pripremiš za nešto takvo?‘

Javier Mendez osvrnuo se ovih dana na poraz Conora McGregora, odnosno veliku pobjedu Dustina Poiriera. Trener Khabiba Nurmagomedova otvoreno je rekao kako smatra da Irac nije bio dovoljno dobro pripremljen, a nije mu ni jasno zašto Conor i njegov tim nisu ozbiljnije shvatili prijetnju koja dolazi u vidu 'low kickova'.

"Kad sam vidio da Dustin počinje napadati noge, odmah sam rekao - 'O moj Bože, Conor nije postavljen za pravilno blokiranje takvih kickova. Pogotovo takvih udaraca u listove'. Odmah sam pomislio da će to biti glavni problem", rekao je Mendez u razgovoru za Submission Radio pa nastavio sa svojom analizom:

"A onda kada je Dustina pogodio dobrim udarcem i kad sam vidio kako ga je Dustin dobro podnio, tada sam znao da će se stvari promijeniti. Ti kickovi bili su dio sjajne Dustinove taktike, a s Conorove strane smo vidjeli jednu lošu procjenu, jednostavno nije bio spreman na to. Nije mi jasno, kako možeš ući u meč bez da se pripremiš za nešto takvo? Kada se Khabib borio s Gaethjeom, svaki sam ga dan podsjećao da će Justin napadati njegove noge. Svaki dan sam mu to govorio. I pomislili biste da će njega (Conora) isto upozoravati na to jer se radi o vrlo opasnom oružju, oružju koje će biti opasno sve dok se borci ne nauče kako se nositi s istim."

Mendez je u nastavku intervjua prognozirao i danas teško ostvariv revanš Khabiba i McGregora.

"Uništio bi ga. Khabib je napredovao i bolji je. On je bolji nego što je bio onda kada su se borili prije dvije godine. A ne čini mi se baš da je Conor napredovao. Čak bih rekao da je malo nazadovao", zaključio je slavni trener iz AKA tima.

Linker
16. travanj 2024 22:42