UFC

Khamzat Chimaev uzvratio Colbyju Covingtonu: ‘Mene nikada nećete vidjeti ovakvog‘

Khamzat Chimaev

 Instagram (khamzat Chimaev)
Sjajni Chimaev privlači sve više pažnje među najboljim velterašima svijeta

Unatoč tome što gotovo svi hvale Khamzata Chimaeva, Colby Covington očekivano nije impresioniran. ‘‘Chaos‘‘ je Čečena nazvao posprdnim nadimkom ‘‘Cumshot‘‘ Chimaev, a dodao je kako Chimaev treba puno više od tri pobjede unutar UFC-a, ukoliko želi postati relevantan pri vrhu kategorije. Dotaknuo se Covington i Khamzatovih problema s koronavirusom zbog kojih se Čečen gotovo pa umirovio.

‘‘On je bio spreman umiroviti se zbog obične prehlade. 99.9 posto su šanse da pobijedite tu običnu prehladu, a ‘Cumshot‘ Chimaev je bio spreman odustati i umiroviti se. On se ne želi boriti sa mnom jer ima puno manje od 99.9 posto šanse protiv mene.‘‘, izjavio je Colby na konferenciji za medije.

Nismo dugo čekali na odgovor Khamzata Chimaeva. Međutim, Čečen nije naročito rječit čovjek, ali zato su priložene fotografije govorile za njega.

‘‘Mene nikada nećete vidjeti ovakvog‘‘, napisao je Khamzat putem Twittera, a zatim je priložio nekoliko fotografija Colbyja Covingtona.

Inače, Covingtona ovog vikenda čeka meč protiv Kamarua Usmana, a ulog je pojas velter kategorije. Khamzat Chimaev s druge strane savladao je Li Jinglianga proteklog vikenda. Kinez je 11-rangirani izazivač, no UFC još nije službeno ažurirao svoju rang ljestvicu i stoga ne znamo koje će točno mjesto zauzeti Chimaev.

Čečenu sa švedskom putovnicom vjerojatno je potrebna još jedna pobjeda kako bi došao do samog vrha kategorije. Neovisno tko će pobijediti, Usman ili Covington, Chimaeva bi mnogi rado gledali protiv boraca koji bi svojim hrvanjem trebali moći parirati grapplingu nove UFC-ove zvijezde.

Linker
20. travanj 2024 08:47