UFC

Kladionice objavile prve koeficijente za meč Edwardsa i Colbyja: Pomalo iznenađujuć odabir favorita

Leon Edwards i Colby Covington

 Screenshot (youtube, Ufc)
Prvak UFC-ove velter kategorije mogao bi i u sljedeći nastup ući kao autsajder

Poprilično je izvjesno da će Colby Covington biti sljedeći protivnik Leona Edwardsa u meču za titulu prvaka unutar UFC-ove velter kategorije. Koliko god se Edwards protivio tome, UFC-ova će biti posljednja, a Dana White bio je poprilično jasan proteklog tjedna.

Colby Covington bit će sljedeći izazivač, Khamzat Chimaev sljedeći će nastup odraditi u srednjoj kategoriji, a Belal Muhammad i Shavkat Rakhmonov vjerojatno će se boriti za status sljedećeg izazivača, nakon što Colby i Edwards odrade svoj meč.

Brzo su reagirale i kladionice na taj plan Dane Whitea, te su pustile početne koeficijente za meč između Colbyja i Edwardsa. Iako je Edwards prvak i dvaput zaredom je porazio Kamarua Usmana, borca koji je dvaput porazio Covingtona, kladionice su svejedno priklonjenije pobjedi Covingtona.

1,80 početni je koeficijent na pobjedu Colbyja Covingtona, dok koeficijent na pobjedu Edwardsa iznosi 2,05. Nije Colby veliki favorit i lako je moguće da se koeficijenti promjene do same borbe, ali zanimljivo je da ga ‘‘bookmakeri‘‘ vide kao početnog favorita.

Podsjećamo, Edwards je u nizu od 11 uzastopnih pobjeda i aktualni je prvak UFC-ove velter kategorije. Colby s druge strane ima dvije pobjede u posljednja četiri nastupa, a pobjeđivao je Tyrona Woodleyja koji više nije dio UFC-a i Jorgea Masvidala koji zauzima 11. mjesto u poretku izazivača velter kategorije.

Naravno da to ne govori dovoljno o kvaliteti Colbyja Covingtona i da stilovi borbe puno utječu na odabir favorita, ali dojam je da Edwards i dalje biva donekle podcijenjen. Neće se ‘‘Rocky‘‘ previše buniti na status autsajdera, jer puno puta je dokazivao da može iznenaditi i favorita.

Linker
26. travanj 2024 14:54