UFC

Lewis trenutno ne razmišlja o tituli, ali dodaje: ‘Volim hrvače, želim se boriti protiv Stipe‘

Derrick Lewis
 Screenshot (youtube, Ufc)
Derrick Lewis pružio je medijima novu seriju izjava u svom prepoznatljivom stilu

Nedugo nakon što je Derrick Lewis pronašao udarac kojim je ugasio Curtisa Blaydesa, zajedno s njegovim aktualnim šampionskim ambicijama, američki teškaš i novi UFC-ov rekorder po broju nokauta je dao izjavu Michaelu Bispingu, u kojoj je zapravo otkrio što mu je bio plan za ovu borbu, a kojeg je u potpunosti ostvario.

"Znao sam da će taj udarac doći i samo sam njega čekao. Nisam mislio o nikakvim kombinacijama ili direktima, znao sam da će krenuti u rušenje i da ću pogoditi aperkatom ili koljenom", rekao je Lewis, koji nije imao namjeru razbacivati se šampionskim ambicijama:

"Ne znam što mi slijedi, nije mi niti bitno. U kategoriju dolazi Jon Jones i on će se boriti za titulu. Nema smisla da ja sad govorim da ću se boriti za titulu kad to njemu slijedi."

Ipak, dočekao je pitanje koji mu od eventualnih protivnika u borbi za titulu zvuči najprivlačnije. Je li to Stipe Miočić, Jon Jones ili Francis Ngannou, kojeg je već savladao?

"Da mogu birati, bio bi to Stipe. Volim te hrvače", dodao je Lewis prije nego se zaputio u svlačionicu.

Puno više toga je "Black Beast" rekao na konferenciji za medije. Krenuvši s komentarom borbe i toga kako se u Octagonu osjećao.

"Bio sam uspavan. Još od zagrijavanja pa preko ulaska u borilište, prva i druga runda. Moje tijelo nije se moglo probuditi, a ne znam zašto. Danas nisam imao onu energiju koja mi je trebala. Htio sam u prvoj rundi biti eksplozivniji, ali nisam mogao povući okidač. Tako da sam na kraju samo čekao da uđe u rušenje jer sam znao da će se to dogoditi", prokomentirao je udarac, ali i onih nekoliko nepotrebnih, koje je uputio na podu prije nego je sudac Herb Dean uskočio i zaustavio borbu. I to uz "kečersku" paralelu:

"Neki borci mogu napraviti taj klik i zaustaviti se, ja ne mogu. Ja napadam dok sudac ne prekine jer nikad ne znaš što će se dogoditi. Tko zna, on se može pretvoriti u 'Undertakera', ustati se i primiti sve te udarce."

Onda se okrenuo tome koga želi za idućeg protivnika. Već prije borbe rekao je kako nakon Blaydesa želi Alistaira Overeema, koji mu je želja već neko vrijeme. Sad je to samo potvrdio.

"Želim Overeema idućeg. Kao što sam već ranije rekao, nauljen sam, podmazan i spreman. Želim tu borbu što prije, čim njemu istekne vrijeme odmora zbog nokauta koji je doživio. No, tim putem želim borbu na tri runde, jednostavno ne želim ponovno pet rundi. Pokušavamo već godinama dogovoriti borbu protiv njega, četiri puta su nas odbili. No, možda ovog puta prihvati. Primio je dosta udaraca u posljednje vrijeme pa je možda zaboravio što se događalo ranije. Ja ga čekam nauljen i podmazan, kao što sam rekao. Da mu ispljuskam obraščiće, 'no homo'. Tko zna, on je iz Nizozemske, mogao bi prihvatiti ovu ideju. Znam neke ljude koji tamo žive i oni su konstantno 'high' pa tko zna", odmah je Lewis nasmijao sve prisutne, da bi dodao još jednu ambiciju koju želi ostvariti ove godine. Naravno, opet je riječ o nečemu u njegovom stilu.

"Želim u međuvremenu odraditi grappling meč u organizaciji kod Chaela Sonnena. Želim pokazati svoje vještine plavog pojasa", dodao je, izrazivši želju okušati se u "Sumbission Underground" promociji, trenutno najaktivnijoj grappling organizaciji svijeta.

Lewis će na idućim službenim ljestvicama teške kategorije vjerojatno zauzeti drugo mjesto, odmah iza prvog izazivača Francisa Ngannoa, koji će se protiv Stipe Miočića za teškašku titulu boriti 27. ožujka.

Linker
19. travanj 2024 20:44