UFC

Londonska UFC priredba dobila glavnu borbu, najpotentniji UFC teškaš na ispitu karijere

Tom Aspinall vs. Andrei Arlovski

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Engleski teškaš Tom Aspinall dobit će priliku uskočiti u sam vrh UFC-ove ljestvice izazivača

Ogromnu priliku ostvariti pobjedu karijere na domaćem terenu dobio je Tom Aspinall (11-2, 4-0 UFC). 28-godišnji Englez iz Liverpoola bit će predvodnik ovog tjedna službeno potvrđene UFC-ove Fight Night priredbe u Londonu. Svoju petu UFC pobjedu tražit će u najtežem, najozbiljnijem te isto tako automatski najvažnijem ispitu karijere, budući da će mu se suprotstaviti Alexander Volkov.

33-godišnji Volkov (34-9, 8-3 UFC) od samog je dolaska u promociju blizu vrha, no do sada se tri puta spotakao u borbama gdje je mogao sebe promovirati kao potencijalnog izazivača. Trenutno je u situaciji da je slavio u tri od posljednje četiri borbe, gdje je bolji od njega bio tek Ciryl Gane i to ga drži na petoj poziciji ljestvice izazivača.

Aspinall, koji se nalazi na desetom mjestu ljestvice, se prvobitno na ovoj priredbi trebao boriti protiv Shamila Abdurakhimova, no očito je nedostatak prave domaće zvijezde koja bi predvodila priredbu, posebno dok je Darren Till unutar negativnog niza, doveo do toga da su se iz UFC-a odlučili na rošade. Tako će umjesto na tri runde, Aspinall odraditi borbu na pet, ali i uz puno veću moguću premiju na kraju.

Svoje četiri dosadašnje UFC borbe odradio je Aspinall na briljantan način, upisavši četiri pobjede prekidom, od kojih samo ona protiv Andreija Arlovskog nije došla u prvoj nego tim putem u drugoj rundi.

Priredba se održava 19. ožujka i bit će to povratak UFC-a u Europu po prvi put nakon studenog 2019. godine i priredba u Rusiji. U Engleskoj Octagon nije bio još 16. ožujka te iste godine i priredbe na kojoj je Jorge Masvidal nokautirao Darrena Tilla i krenuo u stvaranje svog današnjeg zvjezdanog statusa.

Linker
20. travanj 2024 04:54