UFC

Lopez otkriva: ‘Ngannou je moju djevojku zamolio za prijevoz, a nije niti parking htio platiti‘

Francis Ngannou i Fernand Lopez

 Mike Lawrie/Getty images/Profimedia
Čini se kako ćemo kroz naredni period često slušati javne optužbe na relaciji Ngannou-MMA Factory

Kako se bliži prvi mjesec 2022. godine i borba između Ciryla Ganea i Francisa Ngannou, tako i tenzije između Francisa i njegovog bivšeg tima postaju sve veće. Bliski susret Ngannoua s Ganeom, Fernandom Lopezom (bivšim trenerom) i Nassourdineom Imamovim privukao je puno pažnje pretprošlog vikenda.

Nekadašnji Francisov trener Fernand Lopez nedavno je gostovao u MMA Houru te je imao priliku otkriti još nekoliko detalja o prvaku teške kategorije. Dobro je poznato kako je Lopez još prošle godine tvrdio da će uplatiti 10 tisuća dolara osobi koja pronađe video u kojem Francis Ngannou zahvaljuje njemu i svome timu. Na koncu, snimka je pronađena, a radi se o ''Predatorovom'' intervjuu netom nakon borbe protiv Alistaira Overeema.

''Znate li koliko je ovo tužno? Ako odaberete nekog UFC borca i želite pronaći video gdje se zahvaljuje svom timu, pronaći ćete 10 tisuća videa za svakog borca. Stvar koju borci najčešće govore jeste 'Hvala mom treneru, hvala mojoj dvorani.' To im je poput refleksa. Postoji ovaj jedan tip (Ngannou) koji je ponosan zbog činjenice da su ljudi pronašli jedan isječak, video u kojem mi se on zahvaljuje jer mu je to rekao Jerome Le Banner kojeg sam doveo u njegov kut. On ga je zamolio da mi se zahvali, jer to uvijek zaboravi'', objasnio je Lopez.

Poznata je priča i da je Francis Ngannou imao puno problema sa zakonom kad je došao iz Kameruna u Europu. Lopez navodi kako je upravo on pomagao Francisu da uspije ostati i snaći se u Francuskoj.

''Taj tip nije uopće bio legalan. On je bio u svim mogućim pravnim problemima. Ja sam ga hranio, dao sam mu sve.'', dodao je Fernand.

Kako ne bi bilo sve crno, Francisov bivši trener iz pariškog MMA Factoryja navodi kako Kamerunac ipak ima nježno srce, naročito kada su djeca u pitanju.

''Pričao sam nekome, ukoliko bih morao ostaviti svoju kćerku s nekim dok nisam kod kuće, ostavio bih je s Francisom. On je tako dobar i pristojan s djecom, to je nevjerojatno. Fasciniran je djecom. Jako je dobar po tom pitanju'', ispričao je Lopez.

Ipak, Fernand Lopez smatra kako Ngannou ima velikih problema s nekim drugim ljudskim kvalitetima. Jedna od njih bila bi sebičnost i škrtost. Naime, poznati MMA trener ispričao je zanimljiv slučaj gdje Ngannou nije htio uskočiti kao pomoć njegovoj djevojci kojoj je zapravo trebalo samo posuditi novac.

''Teško je ovo objasniti. Moja djevojka putovala je s Francisove prve borbe. Zaboravila je svoj novčanik u hotelskoj sobi, a nazad u Pariz letjela je s Francisom. Automobil je prethodno ostavila na aerodromu u Parizu. Kad su se vratili u Pariz, Francis je zamolio da ga ona odveze kući. Ona je pristala, ali ga je pitala da plati kaznu/račun za parking, a ona će mu naknadno prebaciti novac (jer nije imala novčanik). Francis ju je pitao jel može pronaći neki drugi način da to riješi.'', prepričao je Lopez.

Čini se kako je Lopez zapravo poprilično povrijeđen jer je Ngannou napustio njegov tim i jer su se nakon svega što su zajedno prošli, rastali na takav način. Naravno, svaka strana ima svoju verziju priče, a poznata izreka kaže da je istina uvijek negdje u sredini.

Linker
12. svibanj 2024 23:43