UFC

Luke Rockhold zbog ozljede otkazao borbu protiv Seana Stricklanda

Kamaru Usman i Luke Rockhold
 MediaPunch/BACKGRID/Backgrid USA/Profimedia
Bivšem prvaku povratak u Octagon onemogućila je hernija diska

Trebao je idućeg mjeseca Luke Rockhold (16-5, 6-4 UFC) odraditi svoju prvu borbu nakon srpnja 2019. godine, kad je u kratkom poluteškaškom izletu nokautom poražen od Jana Blachowicza. Na UFC 268 priredbi, koju će 6. studenog ugostiti Madison Square Garden u New Yorku, trebao se boriti protiv Seana Stricklanda. Ipak, borbu je sad otkazao zbog ozljede. To je epilog koji su mnogi, u tom trenutku pomalo cinično, znajući Rockholdovu povijest i najavljivali.

Bivši prvak srednje kategorije jednostavno cijelu karijeru ima prožetu ozljedama, posebno posljednjih godina. 2016., kad je porazom od Michaela Bispinga ostao bez titule, te 2017., 2018. i 2019. godine odradio je tek po jednu borbu, dok prošle i ove nije viđen u borilištu. Ovog 36-godišnjaka mnogi poznavatelji smatraju jednim od najtalentiranijih boraca ikad te vjeruje da bi bez ozljeda imao briljantnu karijeru. I ovako je tu titula Strikeforceovog i UFC-ovog prvaka, no uistinu je šteta da nismo uspjeli vidjeti više. Pitanje je kako će ova ozljeda djelovati na njegove ambicije po pitanju nastavka karijere, unatoč tome što smo u njegovoj objavi na Instagramu mogli čuti optimizam.

"Ne postoji jednostavan način za ovo reći, ali borba u New Yorku neće se dogoditi. Doživio sam herniju diska u leđima, L4 i L5. Liječnici kažu kako je to nešto s čime se ne smijem igrati. Moram se podvrgnuti tretmanu i oporavku. Nekim stvarima jednostavno nije suđeno da se dogode. New York, je***i New York. Žao mi je, ali vratit ću se", rekao je Rockhold u svom Instastoryju.

Kako UFC ovo još uvijek nije javno obznanio, tako ne možemo znati kakvi su im planovi za Stricklanda, sve popularnijeg borca koji se nalazi u nizu od pet pobjeda. Borba protiv Rockholda i za njega je trebala biti najveća dosadašnja prilika za dokazivanje. Pretpostavljamo kako će uvijek akcije željni Strickland zatražiti od UFC-a da ostane na programu, što bi svakako bila pozitivna vijest. On je ionako jedan od onih koji voli provoditi vrijeme u Octagonu, budući da se od listopada prošle godine borio već četiri puta.

UFC 268 predvođen je borbom Kamarua Usmana i Colbyja Covingtona za titulu prvaka velter kategorije, dok je sunaslovna borb također za titulu, onu u ženskoj slamki. Rose Namajunas imat će zadatak još jednom savladati Weili Zhang.

Linker
18. travanj 2024 11:41