UFC

Maia je odradio posljednju borbu na ugovoru, White vjeruje da se više neće vratiti

Demian Maia
 Taidgh Barron/Zuma Press/Profimedia
Porazom od Belala Muhammada, svoj je posljednji UFC ugovor odradio Demian Maia

Legendarni Brazilac nije uspio u svom naumu da pobjedom na UFC 263 priredbi izbori još jednu priliku nastupiti pred fanovima unutar UFC-ovog Octagona. Ugovor je odradio do kraja, u potpunosti prezentirajući svoj stil borbe, a želju za još jednim nastupom vjerojatno neće uspjeti ostvariti. Belal Muhammad bio je bolji od njega, a da je to vjerojatno bila njegova posljednja UFC borba potvrdio je i Dana White.

"Mislim da je to bila njegova posljednja borba. Bila je posljednja na njegovom ugovoru. 43 su mu godine i toliko dugo je bio dobar u provođenju svoje strategije. Osigurati rušenje, doći na protivnika i jednostavno ih ugušiti ili im uhvatiti nešto i pritiskati dok ovaj ne odustane. To ove večeri nije uspio napraviti. 43 su mu godine, sjajan je čovjek, imao je sjajnu karijeru, ali da, rekao bih da je ovo bilo posljednje od njega", rekao je predsjednik UFC-a nakon priredbe.

Maia tako nije uspio doći do svoje 23. UFC pobjede, čime bi se izjednačio s Donaldom Cerroneom na povijesnoj ljestvici. Svoju UFC epizodu tako završava nakon 14 godina staža te uz 22 pobjede i 11 poraza. Prije UFC-a nastupio je tek u šest borbi, što bi značilo kako je tu proveo gotovo cijelu karijeru, a popis trofeja prepun mu je onih iz grapplinga i BJJ-a.

Više puta od njega u Octagonu su nastupili tek Jim Miller, Donald Cerrone i Andrei Arlovski, a uspio je dogurati do borbe za titulu u dvije različite kategorije. 2010. godine u srednjoj nije uspio preko Andersona Silve, a 2017. u velteru preko Tyrona Woodleya. Samo dva puta u karijeri poražen je prekidom, tj. nokautom. 2009. godine od Natea Marquardta te prošle godine, kad ga je završio Gilbert Burns u borbi koja će se pokazati kao njegova pretposljednja u UFC karijeri.

Linker
15. travanj 2024 17:14