UFC

Makhachev na novoj ljestvici među kandidatima za izazivača, Tate odmah uskočila u Top 10

Islam Makhachev i Thiago Moises
 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Impresivna izvedba u borbi protiv Thiaga Moisesa donijela je veliki skok za Islama Makhacheva

Islam Makhachev od ovog je tjedna Top 5 borac UFC-ove lake kategorije. Mora se priznati pomalo neočekivano, unatoč impresivnoj izvedbi u borbi protiv Thiaga Moisesa. To je za njega pomak četiri mjesta unaprijed, a ono što je neobično je činjenica da to nije napravio pobjedom nad borcem bolje rangiranim od sebe, što je zapravo svojevrsno UFC-ovo nepisano pravilo.

No, činjenica da borca iz Dagestana većina protivnika odbija vjerojatno je djelovala i na novinare zadužene za ljestvice pa su tako honorirali ovu pobjedu time da je preskočio čak četiri borca. Radi se o Conoru McGregoru, Rafaelu Dos Anjosu, Danu Hookeru i Tonyju Fergusonu. Ispred njega su tako ostali Michael Chandler, Beneil Dariush, Justin Gaethje i Dustin Poirier te naravno prvak Charles Oliveira.

Uvažavajući svu kvalitetu i talent, svakako vrijedi navesti da Islam ima pobjede nad tek dva trenutno rangirana borca. To su 14. Arman Tsarukyan i 15. Moises, kojeg je proteklog vikenda savladao. U svakom slučaju, ovo bi mu moglo donijeti lakše ugovaranje borbe protiv nekoga od kandidata za vrh. Eventualna pobjeda nad nekim bolje rangiranim može ga odmah baciti u borbu za titulu. To je zapravo ono što je Khabib Nurmagomedov za Islama najavio, da će do kraja godine postati izazivač.

Spomena vrijedna promjena, odnosno novitet, dogodio se na ljestvici ženske bantam kategorije. Pobjedom nad Marion Reneau u svom povratničkom nastupu, Miesha Tate uskočila je na osmo mjesto. Nema nikakve sumnje da bi već u idućem nastupu bivša prvakinja mogla imati protivnicu iz Top 5, tako da možemo reći da se vratila ostavivši poruku da nije došla samo još malo osjetiti Octagon, nego je spremna i pobjeđivati.

Kako se radilo o jednoj manjoj priredbi, značajnijih promjena osim ove nema, a sve ljestvice možete pogledati OVDJE.

Linker
23. travanj 2024 09:32