UFC

Makhachev odabrao svoju borbu snova, želi odraditi ono što nam je Khabib ostao dužan

Islam Makhachev i Drew Dober
 Screenshot (youtube, Ufc)
Borbu Tonyja Fergusona protiv Khabiba Nurmagomedova nismo vidjeli unatoč čak pet ugovaranja iste

Kad se nekoga nazove nasljednikom Khabiba Nurmagomedova, taj borac u startu ima puno pažnje oko sebe i svog imena. Kad se tu radi o nekome tko je do sada impresionirao nastupima te tko od malena trenira rame uz rame upravo s Khabibom, ta pažnja ima smisla. Tu je naravno riječ o Islamu Makhachevu koji je na UFC 259 priredbi odradio svoju prvu borbu nakon rujna 2019. godine.

Dugo se čekao taj njegov nastup, a onda nije razočarao. U borbi protiv Drewa Dobera prvo je dvije runde uvjerljivo dominirao na račun svog hrvanja, da bi u trećoj rundi borbu završio gušenjem. Bila je to njegova sedma pobjeda u nizu i otvorila mu je put prema borbi protiv nekog relevantnog i poznatijeg imena s rostera UFC-ove lake kategorije. On osobno ima jednu želju, a nedugo nakon borbe ju je medijima i otkrio.

"Moja borba snova je protiv Tonyja Fergusona, borba koju želim. Jednostavno ga želim prisiliti da se umiroviti. Čovjek je to koji previše priča. Khabib je u mirovini, a on mu stvara pritisak. Čemu to? Ja sam tu, imam sedam pobjeda u nizu, organizirajte to", rekao je Makhachev.

Saga o borbi Fergusona i Nurmagomedova trajala je nekoliko godina te je ukupno ugovarana pet puta. Po dva puta je svaki otkazivao zbog ozljede ili problema sa zdravljem, dok je peti pokušaj prošle godine onemogućila pandemija. U međuvremenu se Khabib umirovio nakon pobjede protiv Justina Gaethjea, a Tony je doživio dva poraza u nizu. Ipak, nada se Ferguson povratku na prethodnu stazu, a kad već nije uspio doći do borbe protiv Khabiba, možda bi istog na povratak mogao navesti pobjedom nad borcem kojeg sam Khabib smatra svojim bratom.

Linker
27. travanj 2024 04:06