UFC

Makhachev odbrusio Oliveiri: ‘Preklinje Conora za borbu, a ovaj nije pobijedio već sedam godina!‘

Islam Makhachev

 LOUIS GRASSE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Izgleda da je i Islam frustriran svojim statusom

Izgleda da Islam Makhachev nije dobro primio kritike koje je na njega iznio Charles Oliveira. Bivši prvak je rekao da Islam treba još nekoliko pobjeda prije nego dobije priliku za napad na titulu, unatoč impresivnom nizu od deset pobjeda kojeg trenutno posjeduje Makhachev.

''On puno pita za tu titulu, ali ja mislim, znate, da on mora odraditi borbu protiv nekog iz top 5, zar ne? Da bi dobio priliku za pojas. Istina, to je deset pobjeda u nizu ali ipak se nikad nije borio protiv top 5 borca. Tako da on sigurno treba još jednu do dvije pobjede da bi mogli razgovarati o tome.'', rekao je Oliveira za Sportskeeda.

Islam je ovaj komentar nazvao smiješnim zaključivši kako Oliveira preklinje McGregora za borbu, pogotovo jer ovaj nije pobijedio top 5 protivnika već skoro šest godina. ''Dakle Oliveira kaže kako ja nisam zaslužio borbu za titulu, dok on u isto vrijeme preklinje Conora za borbu koji nije pobijedio od 2015.'', rekao je Makhachev na Twitteru.

Islam se trebao boriti protiv Beneila Dariusha u veljači (drugi mjesec), koji se iz borbe ipak povukao zbog ozljede. Dagestanac je onda prihvatio borbu protiv nerangiranog Bobbyja Greena, svladavši ga tehničkim nokautom u prvoj rundi.

Oliveira je noćas trebao braniti titulu protiv Justina Gaethjea, no zbog pada na vagi mu je titula oduzeta, te ju noćas ne može vratiti. Ukoliko pobijedi, bit će prvi izazivač, a ako pobijedi Gaethje, titula ide njemu.

Linker
18. travanj 2024 18:35