UFC

Makhachev traži borbu za titulu: ‘Chandler ju je dobio nakon pobjede protiv Hookera‘

Islam Makhachev i Daniel Cormier
 screenshot (YouTube, UFC)
Khabibov veliki prijatelj već ranije je predodređen za njegovog nasljednika

Dočekali smo napokon Top 10 protivnika za Islama Makhacheva, trenutno najvećeg potencijala UFC-ove lake kategorije. Kad je to napokon došlo, odradio je vrhunski posao te je gotovo rutinski savladao Dana Hookera. I uistinu, nije se Makhachev uspio niti jače oznojiti, a borba u Abu Dhabiju bila je gotova. Nakon nje uslijedila je izjava koju je u Octagonu dao svom donedavnom timskom kolegi Danielu Cormieru.

"Ovo je moje vrijeme. Do sada sam se borio protiv broja 15, broja 11 ili protiv koga već. Ovaj tip je broj šest. Sad je vrijeme da govorim. Imam niz od devet pobjeda i spreman sam se boriti za titulu. Nije bitno protiv toga. Ova divizija se malo uspavala, a ja ću je pokrenuti", rekao je Makhachev, nakon čega je Cormieru odgovorio zašto on treba imati prednost ispred pobjednika borbe Gaethjea i Chandlera:

"Ti svi momci su stari, borili su se već za titulu i gubili, oni su pokazali da ne znaju odraditi posao. Ja sam došao po pojas i planiram ga držati veliki broj godina."

Nešto opširnije rekao je na konferenciji za medije, gdje je još jednom otvoreno zatražio napad na pojas. Mnogi će se složiti da je to rano, budući da je od rangiranih boraca savladao tek Hookera i Thiaga Moisesa, koji je u trenutku njihove borbe bio 15. Ali, s druge strane, naveo je jedan primjer koji mu ide u prilog.

"Osjećam se dobro jer sam pokazao svoju kvalitetu. Ne znam koliko mi je vremena trebalo za ovu pobjedu, ali znam da će svi sad govoriti kako je Hooker lak protivnik, čovjek bez grapplinga i hrvanja. Hooker je ozbiljan. Pobjeđivao je hrvače i grapplera. Pobijedio je Gilberta Burnsa i još mnoge. Mislim da sam zaslužio svoju priliku. Kad je Chandler pobijedio Hookera dobio je borbu za titulu. Zašto onda ne ja? I ja sam spreman. Nisam tu da bih pobijedio redom 15 ljudi i onda se borio. Imam devet pobjeda u nizu. Oni mi moraju dati priliku", potvrdio je svoje namjere.

Dok se situacija ne kristalizira, on sad namjerava čekati, a za prosinačku borbu za pojas ima prognozu.

"Mislim da će Poirier pobijediti Oliveiru, a mnoge stvari će se promijeniti u idućih nekoliko mjeseci. Zbog toga sam spreman čekati", kratko je najavio.

Linker
17. svibanj 2024 23:32