UFC

Marina Rodriguez u zabavnoj borbi zaustavila Mackenzie Dern u pohodu ka vrhu kategorije

Marina Rodriguez
 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC-ova sinoćnja priredba u Apexu ponudila je devet zanimljivih mečeva

Održana je još jedna priredba u režiji najjače MMA promocije na svijetu. UFC Fight Night 194 event na papiru nije previše obećavao, no gledali smo večer poprilično dobrih borbi. Marina Rodriguez u glavnoj borbi večeri savladala je Mackenzie Dern jednoglasnom odlukom sudaca (49-46, 49-46, 49-46) nakon pet rundi borbe.

34-godišnja Rodriguez i 28-godišnja Dern prije ove borbe okupirale su šesto i četvrto mjesto u poretku izazivačica slamka kategorije. Obje borkinje ciljaju na sam vrh te na priliku za napasti pojas. Nakon današnjeg meča, Rodriguez će nastaviti prema tome, dok Mackenzie Dern čeka još posla.

Ovaj meč nudio je zapravo obračun stilova. Mackenzie Dern jedna je od najboljih BJJ borkinja u povijesti dok Marina Rodriguez preferira borbu u stojci. Na koncu je prevladala stojka Marine Rodriguez, kao i njeno defanzivno hrvanje kojim je obranila sedam od ukupno osam pokušaja rušenja.

Dok prva runda nije pružila naročito puno uzbuđenja i akcije, druga runda zapravo je bila najveće iskušenje za Rodriguez. Naime, dobar dio te runde borkinje su provele u parteru, tamo gdje je Dern zapravo na svom domaćem terenu. Međutim, Marina je uspješno obranila sve nalete svoje protivnice. Imala je čak i Rodriguez jedan pokušaj gušenja, no iako je bila daleko od finiša, barem je zaustavila nalete Dern na neko vrijeme.

Kako je borba odmicala, Marina Rodriguez sve je više preuzimala kontrolu ovog meča te je snažnim udarcima pogađala svoju protivnicu. Koljena u tijelo Dern te razne boksačke kombinacije gurale su Rodriguez ka pobjedi. Mackenzie je prije pete runde dobila upute iz svog kuta kako mora pritiskati i odvesti borbu u parter. Dala je Dern sve od sebe, no Rodriguez je ostala staložena i uspješno privela borbu kraju.

Borkinje slamka kategorije pružile su dobru i zabavnu borbu, a Marina Rodriguez zasluženo je pobijedila. Pobjeda protiv Dern treće je slavlje u nizu za ovu 34-godišnjakinju koja je sada jako blizu prilici za napasti titulu koju trenutno drži Rose Namajunas. Naravno, ''Thug'' Rose prije svega čeka revanš protiv Weili Zhang, a taj meč gledat ćemo 06. studenog u sklopu UFC 268 priredbe.

U sunaslovnoj borbi večeri, Randy Brown je u dvoboju velteraša savladao Jareda Goodena jednoglasnom sudačkom odlukom. Poprilično motiviran bio je Brown nakon što je njegov protivnik pao na vaganju za čak tri ''pounda''. Dobro je koristio Brown svoju prednost u visini i duljini, a kako je borba odmicala, Brown je postajao sve opušteniji te se tokom treće runde poprilično zabavljao u ovoj borbi. Randy je u konačnici pogodio 115 značajnih udaraca, dok su Goodenovi značajni udarci metu pronašli 81 puta.

Jedan od najznačajnijih udarac u borbi dogodio se već u prvoj minuti meča kada je Brown ''front kickom'' pogodio Goodena ravno u bradu. Pravo je čudo kako Gooden nije djelovao niti uzdrmano nakon tog udarca.

Ostatak priredbe također je ponudio zanimljivosti. Posebno interesantno bilo je na preliminarnom dijelu priredbe. Alexander Romanov nastavio je svoj niz neporaženosti. Pobjedom protiv Jareda Vanderee upisao je 15. pobjedu u svojoj profesionalnoj karijeri te četvrtu pod okriljem UFC-a u jednako toliko nastupa. Moldavski teškaš do pobjede je došao tehničkim nokautom 17 sekundi prije kraja borbe.

Damon Jackson savladao je Charlesa Rosu jednoglasnom sudačkom odlukom nakon 15 minuta zanimljive borbe koja će ostati upamćena kao jedna od onih s ogromnom količinom prolivene krvi. Rosa je početkom treće runde pogodio laktom iz okreta i i Damon Jackson zadobio je veliku posjekotinu iznad desnog oka. Borci su u nastavku akcije završili u parteru, a obojica su bili izuzetno krvavi zbog Jacksonove posjekotine koja je obilno krvarila.

Damon je na koncu došao do pobjede, a zanimljivi niz Charlesa Rosa nastavio se i ovaj puta. Naime, 35-godišnji američki borac odradio je 11 mečeva u UFC-u, a nikada nije vezao poraze ili pobjede. Svaki puta nakon pobjede uslijedi poraz i obratno.

Kompletne rezultate UFC-ove sinoć održane priredbe pročitajte pri dnu teksta.

UFC Fight Night 192 - rezultati:

Glavni dio priredbe:

Marina Rodriguez def. Mackenzie Dern via jednoglasna sudačka odluka (49-46, 49-46, 49-46)

Randy Brown def. Jared Gooden via jednoglasna sudačka odluka (30-27, 30-27, 30-27)

Matheus Nicolau def. Tim Elliott via jednoglasna sudačka odluka (29-28, 29-28, 29-28)

Mariya Agapova def. Sabina Mazo via submission (RNC) – R3, 0:53

Chris Gutierrez def. Felipe Colares via podijeljena sudačka odluka (28-29, 30-27, 30-27)

Preliminarni dio priredbe:

Alexandr Romanov def. Jared Vaderaa via TKO – R2, 4:43

Damon Jackson def. Charles Rosa via jednoglasna sudačka odluka (29-28, 29-27, 30-27)

Loopy Godinez def. Silvana Gomez Juarez via submission (poluga na ruci) – R1, 4:14

Steve Garcia def. Charlie Ontiveros via TKO – R2, 1:51

Linker
25. travanj 2024 16:23