UFC

Marvin Vettori žestoko kritizirao meč Adesanye i Cannoniera: ‘Kategorija treba novog prvaka‘

Marvin Vettori

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Veliki Izzyjev rival istaknuo je kako je publika počela odlaziti već nakon treće runde

Posljednji nastup Israela Adesanye u kojem je obranio titulu prvaka UFC-ove srednje kategorije naišao je na brojne kritike. Izzy je na UFC 276 eventu jednoglasnom odlukom porazio Jareda Cannoniera, a bila je to jedna poprilična ‘‘uspavanka‘‘ koju će mnogi pokušati što prije zaboraviti.

Sve češće Adesanya pruža takve mečeve, a time ostavlja fanove razočaranima. Mnogima su u sjećanju njegove atraktivne izvedbe kao što su one protiv Gasteluma, Coste ili Whittakera (prvi meč), ali Adesanya je sve rezerviraniji u svojim nastupima.

Jedan od onih koji je jedva dočekao takav nastup Israela Adesanye, jeste jedan od njegovih najvećih rivala u srednjoj kategoriji. Drugorangirani izazivač srednje kategorije, Marvin Vettori odlučio je putem Twittera kritizirati meč između Cannoniera i Adesanye.

‘‘Realnost je da je ovo sranje bilo toliko dosadno da su ljudi napuštali dvoranu nakon tri runde. Kategorija treba novog prvaka i to će se jako brzo dogoditi. 9 tjedana od danas ostavit ću snažan utisak. Italija će uskoro dobiti svog prvog UFC prvaka.‘‘, poručio je Marvin.

Vettorija početkom devetog mjeseca (3. rujna) čeka obraćun s Robertom Whittakerom. Pobjednik tog meča mogao bi izboriti poziciju izazivača za pojas, ali Alex Pereira sljedeći je na redu. Vettori i Whittaker već su se borili protiv aktualnog prvaka, a obojica su po dvaput izgubili.

Vettori je u travnju 2018. godine dobrano namučio Adesanyu i meč je izgubio podijeljenom sudačkom odlukom. Dugo se Marvin žalio da je pokraden, a priliku za dokazati svoje navode dobio je sredinom prošle godine. Revanš je ipak izgubio jednoglasnom odlukom, a mnogi su ga tada kritizirali kao izazivača koji je pružio jako dosadan meč s obzirom na sve što je pričao uoči borbe. Pojedinci su ga kritizirali i kroz komentare na njegovu gore spomenutu objavu, ali Vettorija nije briga i ne planira tako lako odustati od osvajanja titule.

Tek mu je 28 godina i uvjeren je kako jedino on predstavlja izazov za Adesanyu u srednjoj kategoriji. Hoće li dobiti treću priliku da potvrdi svoje riječi, saznat ćemo u narednom periodu. Meč protiv Roberta Whittakera puno toga će nam pokazati, a Marvin u tu borbu ulazi kao autsajder.

Linker
06. svibanj 2024 16:43