UFC

Max Holloway u srpnju protiv jednog od najatraktivnijih boraca svijeta

lexander Volkanovski i Max Holloway
 Hans Gutknecht/Zuma Press/Profimedia
Već sad borbama prekrcani UFC Fight Night 191 dobio je i onu koja će program predvoditi

Nakon što je sredinom siječnja u možda i najboljoj borbi svoje karijere doslovno prebio Calvina Kattara, pogodivši najviše udaraca unutar jedne borbe u UFC povijesti, Max Holloway (22-6, 18-6 UFC) na novom će se ispiti naći u srpnju. 29-godišnji bivši prvak perolake kategorije u misiji je povratka na vrh, a put do tamo donosi mu Yaira Rodrigueza.

28-godišnji "Pantera" Rodriguez (13-2, 8-1 UFC) nije se borio od listopada 2019. godine, kad je savladao Jeremyja Stephensa, a prošle godine je čak uklonjen s UFC-ovog rankinga. Nekoliko puta propalo mu je ugovaranja borbe protiv Zabita Magomedsharipova, a promocija očito više ne namjerava ići u tom smjeru. Jedan od najatraktivnijih boraca u UFC-u i autor jednog od najspektakularnijih nokauta (protiv "Korean Zombieja"), tražit će pobjedu za brzi povratak među kandidate za napad na titulu, ali bit će zanimljivo pratiti kakav će biti nakon tolike stanke.

Holloway se nada pobjedom osigurati borbu za titulu, neovisno hoće li se tu raditi o trećoj borbi protiv Alexandera Volkanovskog ili će se boriti protiv Briana Ortege, još jednog borca kojeg je doslovno prebio i dominantno savladao. Mnogi smatraju kako je već u drugoj borbi protiv Volkanovskog zakinut za titulu, no on se s tim pomirio i vjeruje da neće proći dugo prije nego što pojas vratiti u svoje vlasništvo. Ako su ga neki i otpisali, nakon onoga što je napravio Kattara ponovno je hit borac te je dokazao kako je još uvijek na svom vrhuncu.

Za ovu priredbu, koja se održava točno 17. srpnja u Las Vegasu, do sada je bilo najavljeno već 15 borbi te je za očekivati kako će neke biti premještene na drugi datum te da će ih biti 13 ili maksimalno 14. Naravno, nakon što Holloway i Rodriguez budu službeno potvrđeni. Inače, priredba se održava točno tjedan dana nakon UFC 264 spektakla koji će predvoditi Conor McGregor i Dustin Poirier.

Linker
23. travanj 2024 18:16