UFC

McGregor prozvao ‘slona‘ Khabiba zbog ‘vrlo sumnjive‘ situacije koja je prethodila borbi s Gaethjeom

Conor McGregor, Dana White i Khabib Nurmagomedov
 Screenshot (YouTube, UFC)
‘Nisam iznenađen, ali ne mogu shvatiti kako se možeš povući u ovoj fazi...‘

Conor McGregor u velikom je intervjuu za The Mac Life prošao kroz nekoliko tema, a možda ona najzanimljivija odnosila se na njegovog najvećeg rivala - Khabiba Nurmagomedova.

Slavni Irac nastupit će 23. siječnja na UFC-u 257, a pobijedi li još jednom Dustina Poiriera, naći će se u prilici da sudjeluje u borbi za pojas lake kategorije. Barem je to plan Dane Whitea koji bi Conora najviše volio gledati u revanšu s Khabibom, no potvrdi li Dagestanac ovih dana svoju odluku o odlasku u mirovinu, McGregora u slučaju pobjede najvjerojatnije čeka prvorangirani borac s UFC-ove ljestvice, a to je trenutno Justin Gaethje.

"On izgleda poput slona. Trenutno izgleda poput malog debelog slona. Vidi se da uživa", rekao je McGregor na spomen Nurmagomedova, a onda se podsjetio i kontroverznog vaganja uoči Khabibove posljednje borbe.

"Da vam budem iskren, mislim da prošli put nije bio točan na vaganju. To je na vaganju bilo vrlo sumnjivo, vrlo neobično ponašanje, ali što je tu je", dodao je Irac.

McGregor je i mišljenja da bi Khabib trebao nastaviti s karijerom, pogotovo kada se u obzir uzme da je trenutno na svom vrhuncu.

"Ne mogu shvatiti kako se možeš povući u ovoj fazi, ali svatko radi ono što želi. Čak i nastavak one situacije oko Tonyja (Fergusona)... Trebao bi se boriti protiv čovjeka, bez obzira na sve, borbe se moraju događati. Ne možeš samo tako pobjeći od borbi. Ali to je bilo obilježje njegovog pristupa i zapravo nisam iznenađen što se povlači - ili bježi, kako bih rekao. No, što je tu je, mi nastavljamo dalje."

Borba koja slijedi s Dustinom po Conoru bi trebala biti za naslov prvaka, ali nije to nešto na čemu će zamjeriti jer, kako sam kaže, s obzirom na okolnosti, razumije UFC-ovu odluku.

"Smatram da bi to trebalo biti tako, ali mislim da Dana neće samo tako skočiti i dobaciti mi pojas, pogotovo kada pogledamo kako je protekla prošla godina. I to razumijem. Ovdje sam kako bih se natjecao, a pojasevi će doći s vremenom. S idućom borbom bi to bilo pošteno. Htio sam pojas vidjeti u ovome meču, ali postojale su određene okolnosti oko čovjeka koji bježi, a oni su mu odlučili dati nešto vremena. Vidjet ćemo što će se dogoditi. Nemam se namjeru uplesti u politiku ovog posla. To sam radio u prošlosti i to me sputavalo. Usredotočimo se sada na borbu koja je ispred nas i to je to", zaključio je McGregor.

Linker
20. travanj 2024 07:00