UFC

Medeiros ne namjerava Hadžoviću dati šansu: ‘Došao sam ubiti!‘

Yancy Medeiros
 Gregory Shamus/Getty images/Profimedia
Yancy Medeiros borac je preko kojeg će Damir Hadžović tražiti pobjedu vrijednu ostanka u UFC-u

Damir Hadžović (13-6, 3-3 UFC) borac je koji svaku borbu do UFC-ovog Octagona ponosno nosi zastavu Bosne i Hercegovine. Istina, ona je zapravo kombinirana sa zastavom Danske, države u kojoj već dulje vremena živi i koja ga je izgradila kao borca, ali svoju domovinu nikad nije zaboravio. A ako i dalje želi da se ta zastava vije putem do Octagona, nadolazećeg vikenda nema pravo na poraz. Nakon što je doživio dva u nizu, treći bi mogao biti presudan po pitanju njegovog ostanka u promociji.

Najteži zadaci nikad nisu laki, a Hadžoviću ovaj otežava činjenica da će protiv sebe imati vrlo opasnog i iskusnog borca. Yancy Medeiros (15-7, 6-7 UFC) borac je jako dobro poznat fanovima, a također će u ovu borbu ući uz veliku motivaciju. Naime, on je posložio čak tri poraza u nizu i nalazi se u još težoj situaciji. Borac koji je uvijek garancija za uzbuđenje i akciju također nema pravo na kiks. I svjestan toga je došao u Las Vegas, gdje je borbu protiv "Bosnian Bombera" prihvatio kao zamjenski borac.

"Kad je u pitanju UFC, niti jednog borca se ne smije olako shvatiti. To nisam nikad napravio. Svaki protivnik predstavlja posebno natjecanje i ja u njemu imam svoju ulogu. Na svom sam putu gdje je cilj proći kroz ono što je ispred mene", rekao je 33-godišnjak s Havaja za Sportskeeda, dodavši nešto o svojoj aktualnoj motivaciji.

"Kad uđem unutra pokazat ću da sam došao ubiti. Došao sam završiti borbu!"

O Hadžoviću, od kojeg je dva centimetra niži, ali ima čak 14 centimetara dulji doseg, ima visoko mišljenje. Dobro ga je proučio i smatra kako je on zapravo protivnik koji će iz njega izvući ono pozitivno.

"On posjeduje sve alate potrebne da bude sjajan borac. No, također posjeduje atribute pored kojih ja mogu izgledati sjajno. I to je ono što trebam pokazati u borbi. Ne kažem da on u borbi neće biti dobar, nego jednostavno vjerujem da ima stil koji je meni potreban da ja pokažem sve najbolje od sebe. Kao što u dvorani pokazujem pravog Yancyja, tako ću ovog puta i u borbi", dodao je.

Medeirosu je ovo treća borba otkako se vratio u laku kategoriju, što se do sada nije pokazalo kao dobra odluka. Ipak, uvjeren je kako na 70 kilograma ima više šanse nego u velteru, gdje je zapravo pružio neke nezaboravne nastupe. Na Damiru Hadžoviću je da mu pokaže kako je donio krivu odluku.

Linker
30. travanj 2024 19:11