UFC

Michael Chandler burno proslavio pobjedu u debiju: ‘Khabibe, pobijedi me ako možeš!‘

Michael Chandler
 screenshot/YouTube
Teško je Michael Chandler mogao na bolji način odraditi svoj UFC debi nastup

Tek dvije i pol minute trebale su Michaelu Chandleru za pobjedu u debi nastupu unutar UFC-ovog Octagona. Dan Hooker bio mu je protivnik po mjeri i protivnik na kojem je prezentirao svoju kvalitetu. Nakon takvog nastupa apsolutno je imao pravo dati si oduška. Prvo pri slavlju pobjede, koje je uključivalo salto s ruba kaveza (čini se da to više nije "trademark" samo Justina Gaethjea, op. a.), a onda i kod intervjua s Jonom Anikom nakon proglašenja pobjednika.

"Bio je jako dug put do ovoga. Puno uspona i padova, no svaki pad me doveo do ovog trenutka. Mali momak iz malog grada koji je nekoliko puta dobio batina, uspio se ustati i oporaviti, na kraju doći do ovoga. Dajte mi borbu za titulu što prije", rekao je Chandler, davši kratko objašnjenje pobjede te time stavivši u prvi plan svoj tim i trenera:

"Ovo je zapravo nešto vrlo jednostavno za objasniti, Henry Hooft kickboxing. Ono što mi radimo u južnoj Floridi je nešto nevjerojatno. Marc Goddard dao mu je svaku moguću priliku za ostati u borbi, no završio sam posao na pravi način."

Ono glavno uslijedilo je na samom kraju intervjua, žestoka prozivka prema tri vodeća borca kategorije, s tim da svakako moramo uzeti u obzir da se u tom trenutku borba McGregora i Poiriera tek trebala održati.

"Moram nešto pustiti s duše. Svima vam kažem, ovo je najveći trenutak u mojoj profesionalnoj karijeri. Conor McGregor, iznenađenje. Evo novog kralja lake kategorije. Dustin Poirier, tvoje vrijeme je prošlo. I na kraju Khabib, ako se ikad odlučiš vratiti u svojoj misiji da dođeš do 30-0, znaš da nekoga trebaš pobijediti. Pa pobijedi mene, ako možeš", glasno je i vrlo izravno poručio Chandler, prije nego je napustio Octagon.

Laka kategorija je i više nego zanimljiva, a čini se da će posebno uzbudljivo postati kad UFC i službeno donese odluku kako je pojas prvaka ponovno bez svog vlasnika.

Linker
19. travanj 2024 22:36