UFC

Michael Chandler: ‘Ovaj sport je bolji i veći zbog Conora McGregora‘

Conor McGregor

 Jason Silva/Zuma Press/Profimedia
Američki borac pohvalio je utjecaj irske zvijezde na cjelokupan sport

Polako su se slegli dojmovi od pretprošlog vikenda i UFC 268 priredbe. Michael Chandler i Justin Gaethje bili su jedne od glavnih zvijezda na toj priredbi, a njihova borba opravdala je sva očekivanja. Dok se Justin Gaethje nakon pobjede fokusirao na sam vrh kategorije te glasno lobira za svoj ''title shot'', Michael Chandler okreće se drugim opcijama.

35-godišnji američki borac trenutno je petorangirani izazivač UFC-ove lake kategorije. Posljednja dva meča gubio je od Charlesa Oliveire i Justina Gaethjea te mu je poprilično potrebna pobjeda u idućem meču. Borac s kojim bi se Chandler rado borio jeste Conor McGregor, ujedno i najveća MMA zvijezda, neovisno o kojoj promociji pričali. McGregor i Chandler imali su kraću razmjenu putem Twittera, no uzajamnog poštovanja tokom prozivki nije nedostajalo, točnije, sve je prošlo u pozitivnom tonu.

Jasno je da borbu protiv Conora McGregora gotovo svi žele. Prije svega, meč protiv ''Notoriousa'' financijski je najisplativiji, a borba protiv Irca privlači svu moguću pažnju MMA svijeta. Michael Chandler ipak tvrdi kako se radi o još nekim dodatnim razlozima zbog kojih želi taj meč.

''MMA je kao sport bolji jer ima Conora McGregora. Veći je i ima više gledatelja zbog svega što je Conor učinio. Dijeliti Octagon s njime, to je nešto što želim odraditi. Ne radi se o isplati i 'Red panty nightu' (Conorov termin koji označava specijalnu prigodu, odnosno borbu protiv njega, op.a.)'', rekao je Chandler prilikom gostovanja u MMA Houru.

Osvrnuo se sjajni Chandler i na svoj meč protiv Justina Gaethjea. Unatoč porazu, Chandler je pridobio masu novih fanova koje je oduševio svojom borbenošću i srčanošću. Naravno da bi Michael volio da je slavio u takvom meču, no kući je otišao podignute glave i nema za čime žaliti, jer dao je sve od sebe.

''Ako je ikada postojao poraz koji se osjeti kao pobjeda, onda je to ovaj. Svi ste bili dobitnici tom borbom.'', objasnio je ''Iron''.

Teško je ne složiti se s Michaelom Chandlerom, a s nestrpljenjem čemo iščekivati njegov idući meč, možda upravo protiv Conora McGregora koji se i dalje oporavlja od teškog loma noge koji je zadobio u sedmom mjesecu, protiv Dustina Poiriera.

Linker
15. travanj 2024 11:15