UFC

Michael Chandler: ‘Pobjeda nad Hookerom dovodi me do Conora, Poiriera ili borbe za titulu‘

Michael Chandler
 screenshot/YouTube
Već u svom UFC debi nastupu bivši Bellatorov prvak ima jako puno toga za dobiti u slučaju pobjede

Napokon je došao dan koji će donijeti odgovore na pitanja koja su se krenula postavlja još od dana kad je početkom jeseni prošle godine Michael Chandler postao član UFC-a. Borba protiv Dana Hookera po mnogima je savršen ispit za saznati sve što je potrebno i vidjeti ima li ovaj borac kvalitetu za opravdati svoja očekivanja te ispuniti ambicije. A one nikako nisu male, što mu zapravo nije niti problem javno otkriti.

"Pobjeda nad Hookerom dovela bi me na četvrto ili peto mjesto ljestvice. Mislim da je Tony Ferguson peti, a on ima poraze u posljednje dvije borbe. Tu je i Gaethje, koji je također izgubio pa sad čeka vidjeti kako će se divizija posložiti. Svi zapravo čekaju vidjeti što će donijeti borba Conora i Dustina. S Khabibovim najavljenim umirovljenjem otvorila se jedna široka linija za sve nas koji želimo iskoračiti i boriti se za titulu. Conor i Poirier će se očiti boriti za poziciju prvog izazivača. Gaethje čeka, ali mislim da će mu trebati jedna pobjeda prije nego dobije novu priliku boriti se za titulu. Ne može dobiti napad na naslov odmah nakon što je u prošloj borbi ugušen. Oliveira je na trećoj poziciji, no on je tek nedavno odradio posljednju borbu", rekao je Chandler u razgovoru za MMA Fighting.

Detaljno je proučio situaciju u kategoriji te upravo u tome vidi svoju priliku. Došao je kao poznato borilačko ime, uspio se aktualizirati u borilačkim medijima te se na kraju naći u sunaslovnoj borbi uistinu grandiozne priredbe. Sad je dalje sve na njemu.

"Vrlo je jasno tko su momci na vrhu ove divizije. Imate borbu mene i Hookera, ja sam spreman odraditi ju, uzeti par tjedana odmora i vidjeti što me čeka u ljeto. A u ljeto je vrijeme za borbu za titulu. Ako dominantno savladam Hookera kao što vjerujem da hoću, zašto se ne bih borio protiv pobjednika borbe Conora i Poiriera, za privremenu titulu ili čak za onu pravu? Pobijedit ću u svojoj borbi, uzeti kokice, sjesti kraj borilišta i gledati borbu očekujući okršaj protiv pobjednika. Na meni je samo da prije toga na pravi način odradim svoj posao. Kad to obavim, na mnoga pitanja dobit ćete odgovore", zaključio je Chandler oko kojeg uistinu i dalje ima puno nepoznanica.

Koliko je zapravo dobar? Je li u UFC došao par godina prekasno? Je li Hooker pravi ispit za njega? To su samo neka od pitanja na koje je Michael imati priliku sam dati odgovor i to onime što najbolje radi, borbom po MMA pravilima.

Linker
24. travanj 2024 01:53