UFC

Miesha Tate cilja na revanš protiv Nunes: ‘Ja ću biti snajper koji će ju skinuti‘

Amanda Nunes vs. Miesha Tate

 Rey Del Rio/Getty images/Profimedia
Bivša prvakinja UFC-ove bantam kategorije planira strpljivo raditi na putu do titule

Gotovo punih pet godina prošlo je između umirovljenja Mieshe Tate i njenog povratka sportu u sedmom mjesecu ove godine. Jedna od pionirki ženskog MMA-a i bivša UFC-ova prvakinja bantam kategorije, sportu se vratila pobjedom nad Marion Reneau. ''Cupcake'' se 2016. godine umirovila nakon poraza protiv Raquel Pennington, a svi se sjećaju kako je još u kavezu izjavila da više nema ''ono nešto'' u sebi.

Ipak, 35-godišnja Tate odlučila se vratiti jer smatra kako i dalje može puno toga ponuditi. Miesha djeluje nikad odlučnije i samouvjerenije, a ovog vikenda čeka ju meč protiv Ketlen Vieire. Savlada li Miesha sedmorangiranu izazivačicu, doći će korak bliže napadu na pojas.

Tate je titulu prvakinje osvojila u trećem mjesecu 2016. godine, savladavši Holly Holm gušenjem u petoj rundi. Iste godine, Miesha je i ostala bez pojasa, a savlada ju je Amanda Nunes nokautom u prvoj rundi. Brazilka je i dalje prvakinja, a upravo revanš protiv nje, jedna je od glavnih motivacija za povratak Mieshe Tate.

''Ponekad dobijete samo jednu priliku za pucanj ,a kad ju dobijem protiv Amande Nunes, bit će to perfektan tajming. Odlično ću nanišaniti. Bit ću snajper koji će ju skinuti, ali neću skakati na pušku (žuriti prije nego dođe pravo vrijeme).'', objasnila je Tate u razgovoru za ESPN.

Iz njene izjave lako je zaključiti kako Tate planira strpljivo graditi svoj put ka novoj prilici za napasti pojas. Svjesna je ''Cupcake'' moći i kvalitete Amande Nunes, a Brazilka je nesumnjivo napredovala od prvog meča koji su odradile prije pet godina. Ipak, Tate vjeruje da će i ona sama ovaj put biti puno spremnija kad/ako dođe do prilike za revanš.

Još jedan revanš koji bi Miesha rado odradila, jeste onaj protiv Ronde Rousey. Zapravo, radilo bi se o trilogiji s obzirom da su se dvaput borile. Oba put slavila je Rousey, no Ronda je umirovljena od 2016. godine i poraza protiv Amande Nunes. Nedavno se Rousey pohvalila rođenjem kćerke, a šanse za njenim povratkom u kavez, uistinu su minimalne. Međutim, Miesha Tate ima pravo nadati se trilogiji.

''Znam da je umirovljena te da je nedavno rodila. To je sve lijepo i sjajno, ali čovječe, bilo bi ostvarenje snova kad bi se ona vratila i kad bi se mogla još jednom boriti protiv nje. Ali nemojte me krivo shvatiti. Ne prozivam novopečenu majku. To mora biti nešto što ona želi.'', izjavila je Tate.

Linker
27. travanj 2024 08:26