UFC

Miesha Tate ugovorila iduću borbu, pobjedom se može dodatno približiti napadu na titulu

Miesha Tate
 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Već u drugoj povratničkoj borbi bivšu prvakinju čeka okršaj ugovoren na pet rundi

UFC Fight Night 195, priredba koja će se održati 16. listopada, dobila je svoju glavnu borbu. Ujedno s njom i veliku zvijezdu na svoj program, budući da se radi o bivšoj prvakinji i jednoj od najpopularnijih borkinja ikad, Mieshi Tate. Već u svom drugom nastupu nakon povratka aktivnom MMA-u, ona će predvoditi jednu priredbu i to u vrlo zanimljivoj i nimalo lakoj borbi.

Mieshu čeka borba protiv Ketlen Vieire (11-2, 5-2 UFC), brazilske borkinje i svojevremeno jedne od glavnih kandidatkinja za napad na titulu. Takve ambicije malo je morala ostaviti sa strane, nakon što je u posljednje tri borbe doživjela dva poraza. Isti su je spustili na sedmu poziciju ljestvice izazivačica, no i dalje je ova Brazilka izuzetno opasna borkinja, potkovana u gotovo svakom aspektu slobodne borbe.

Tate se u Octagon vratila u srpnju, odradivši svoju prvu borbu nakon četiri i pol godine, a protiv Marion Reneau izgledala je toliko dobro da su mnogi taj nastup proglasili najboljim u njenoj karijeri. Ona šampionske ambicije nije htjela spominjati, nego je rekla kako će u prvih par borbi procijeniti svoje trenutno stanje. Također nije izrazila nikakvu želju po pitanju eventualnih protivnica nego je sve prepustila UFC-ovom matchmakingu.

Pobjedom nad Reneau našla se Tate na osmom mjestu ljestvice izazivačica, tako da ovim putem napada borkinju plasiranu jedno mjesto iznad nje.

Linker
09. svibanj 2024 17:18