UFC

Mike Perry nakon novih primljenih batina: ‘Nekad sam bio sjajan borac‘

Mike Perry
 Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia
Mike Perry morao se pomiriti s četvrtim porazom u posljednjih pet borbi

U četiri i pol godine, koliko je član UFC-a, Mike Perry uspio se iskazati kao vrlo zabavan borac, ali još zanimljiviji karakter. Upravo na račun tog karaktera je postao značajna UFC zvijezda, unatoč tome što nije to uvijek mogao pokriti nekim dobrim rezultatima. No, u posljednje vrijeme kao da je njegova borilačka karijera u neopisivom kaosu.

Taj kaos nastavio se proteklog vikenda na UFC on ABC 2 priredbi, gdje ga je Daniel Rodriguez doslovno prebio, pogodivši ga sa 129 značajnih udaraca. Nije to nešto previše strano za "Platinuma", koji je navikao primati veliki broj nepotrebnih udaraca, no najčešće bi na isti način vraćao. Ovdje je bio u potpunosti nadboksan. Izgubio je borbu na gotovo jednak način kao četiri mjeseca ranije, kad ga je savladao Tim Means, pogodivši ga tek jedan put manje nego "D-Rod".

Perry je imao turbulentnu prošlu godinu, unutar koje se razveo od supruge, dočekao optužbe za obiteljsko nasilje, pronašao novu djevojku te s njom dobio sina. Osim toga, odrekao se timova i odlučio trenirati sam, uz tu i tamo pokoji izolirani incident. Nakon rođenja sina najavio je promjenu, koja se po pitanju incidenata za sada može primijetiti, ali u Octagonu to sve zapravo izgleda samo lošije. Toga je svjestan i sam Mike.

"Nekad sam bio sjajan. Ne znam što mi se dogodilo. Imam još jednu borbu na svom ugovoru. Naporno ću trenirati i sve ću dati svojoj obitelji. Napravit ću sve što mogu da bih im dao bolji život. I svaki dan ću krvariti za to ako je potrebno", napisao je Perry na Instagramu, uz nekoliko obiteljskih fotografija.

Perryju je ovo bio četvrti poraz u posljednjih pet borbi, čime je došao na UFC omjer 7-8. 2016. godine u promociju je stigao s omjerom 7-0, kao mlad borac sjajnog boksa i nokauterske snage. Više je puta to prezentirao, no isto tako je više puta prezentirao podosta vidljive nedostatke.

Iako je i sam Dana White nedavno izjavio kako je svaka Perryjeva borba zabavna te da voli takve borce imati na rosteru, novi poraz mogao bi mu presuditi po pitanje nastavka karijere u UFC-u. Čini se da je krajnje vrijeme da se Perry uozbilji. Ako uistinu misli kao borac zarađivati za svoju obitelj, vjerojatno mu ne bi bilo loše pokucati na vrata nekog od vodećih svjetskih MMA timova.

Linker
25. travanj 2024 00:26