UFC

Modestas Bukauskas brani svog protivnika: ‘Pustite čovjeka da uživa u pobjedi‘

Modestas Bukauskas vs. Khalil Rountree
 Louis Grasse/PxImages/Newscom/Profimedia
Puno je različitih mišljenja nastalo nakon pobjede Khalila Rountreeja nad Modestasom Bukauskasom

Litvanac Modestas Bukauskas proteklog vikenda na izrazito bolan način izgubio je svoju borbu protiv Khalila Rountreeja. Sredinom druge runde, Khalil Rountree brutalnim ''oblique'' kickom pogodio je koljeno Bukauskasa koji je odmah završio na podu vidno ozlijeđen. Puno se prašine podizalo oko te tehnike prije nekoliko godina, a sjećamo se kako je i Quinton Jackson tvrdio da nikada više nije bio isti borac nakon što je odradio borbu protiv Jona Jonesa koji se jako često služi tim udarcem. Ipak, jedan od onih koji ne vide problem s ovakvim udarcem jeste upravo Modestas Bukauskas koji se putem Instagram ''storyja'' oglasio nakon borbe.

''Odradit ću magnetnu rezonancu kada dođem kući. Vjerojatno se radi o ozljedi ligamenata. I molim vas, popustite oko mog protivnika. Taj kick je bio u redu, moj je posao da ga obranim, a nisam to napravio. Pustite čovjeka da uživa u pobjedi.'', napisao je Bukauskas.

27-godišnji Modestas Bukauskas sada je na tri poraza u nizu, a jedino je Andreasa Michailidisa savladao pod okriljem UFC-a. U teškoj je situaciji borac iz Litve, naročito kada uzmemo u obzir da će vrlo vjerojatno trebati veliku rekonstrukciju koljena jer postoji mogućnost da su svi ligamenti popucali nakon tako teške ozljede.

Khalil Rountree s druge strane došao je do toliko željenog slavlja nakon što je izgubio dvije borbe zaredom. 31-godišnji američki borac znao se ponekad pripremati i na Tajlandu te su njegovi kickovi postali drastično bolji nakon toga. Sada je do pobjede došao kontroverznom, no i dalje dopuštenom tehnikom, a udarac je izveo sjajno. Rountree se također oglasio putem Instagrama:

''Preplavljen sam s puno različitih emocija, ali sam zahvalan na vašoj potpori. Borilački sport ima svoje uspone i padove, a iako zabavlja mase, je**no je opasno i svašta se može dogoditi. Pričao sam sa svojim protivnikom nakon meča i zaželio sam mu brz oporavak zato što će se on vratiti jači i bolji kao što se svi veliki borci vrate. Ponovno, hvala vam svima.''

Rountree je izuzev obraćanja fanovima objavio i kompilaciju u kojoj Jon Jones pogađa protivnike ''oblique kickom'', a očito je kako Khalil osjeća određenu potrebu da opravda potez kojim je uništio koljeno svog protivnika.

Linker
30. travanj 2024 11:43