UFC

Nakon više od tri godine vraća se Tyson Pedro, jedan od svojevremeno najperspektivnijih UFC boraca

Tyson Pedro

 screenshot (YouTube, UFC)
Australski poluteškaš će se u travnju boriti protiv Ikea Villaneuve

Više od tri godine prošlo je od posljednjeg nastupa danas 30-godišnjeg Tysona Pedra (7-3, 3-3 UFC), a dvije od njegove posljednje ugovorene, a kasnije zbog ozljede otkazane borbe. Mnogi su već zaboravili na ovog svojevremeno velikog potencijala UFC-ove poluteške kategorije, ali isto tako borca koji taj potencijal nije uspio u potpunosti opravdati.

Ipak, timski kolega i najbolji prijatelj Taija Tuivase imat će novu priliku. UFC je ugovorio njegov nastup na UFC Fight Night 207 priredbi, koja će se održati 23. travnja na za sada još nenavedenoj lokaciji. Pedru će se tamo suprotstaviti Isaac "Ike" Villanueva.

37-godišnji Villanueva (18-13, 1-4 UFC) jedna je od onih "lockdown" UFC akvizicija. Doveden je kao zamjena za nastup na prvoj povratničkoj priredbi u svibnju 2020. godine u Jacksovillea, a UFC ga je nagradio ugovorom, unatoč tome što do sada nije pokazao kvalitetu. Upisao je jednu pobjedu u pet nastupa, ali je isto tako doživio i četiri poraza nokautom. Ovo mu je uistinu posljednja prilika da se pokuša zadržati na rosteru.

Kad se pogleda s te strane, Pedro je teško mogao dobiti boljeg protivnika za povratak, no s ovim borcem nikad ne znaš. Mnogi ga pamte po nevjerojatnom kiksu u borbi protiv Ovincea St. Preuxa, kad je prokockao gotovo osiguranu veliku pobjedu. Razočarao je i u svojoj trenutno posljednjoj borbi, kad je uvjerljivo dobio prvu rundu protiv Shoguna Rue, a onda neobjašnjivo pao i izgubio prekidom u trećoj rundi.

Kako se od Pedra svojevremeno jako puno očekivalo, ova borba pratit će se s velikom pažnjom. Još uvijek je za borca relativno mlad i nije kasno za napraviti dobar rezultat. Naravno, prije svega ako se uozbiljio te ako u Octagonu više neće praviti neobjašnjive pogreške. Hoće li biti tako, saznat ćemo sredinom proljeća.

Linker
14. travanj 2024 14:29