UFC

Napokon je dogovorena borba Jorgea Masvidala protiv Leona Edwardsa

Jorge Masvidal (UFC 261)
 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
UFC uistinu priprema više nego spektakularan završetak 2021. godine

Svoju posljednju ovogodišnju PPV priredbu UFC je pripremio za 11. prosinca. Riječ je o UFC 269 priredbi za koju se u početku, nakon što su Amanda Nunes i Julianna Pena najavljene kao njena glavna borba, nije činilo da će donijeti neki poseban spektakl, no na kraju sve vodi k tome da će UFC godinu zatvoriti s jednim od najjačih programa unutar nje.

Naime, nakon već spomenute borbe Nunes i Pene, priredba je ipak dobila drugu glavnu borbu u okršaju za titulu lake kategorije između Charlesa Oliveira i Dustina Poiriera. Isti za sada još uvijek nije službeno potvrđen, ali oba kampa su otkrila kako su ugovori potpisani. Imena poput Codyja Garbrandta, koji će debitirati u muha kategoriji borbom protiv Kaija Kara Francea te Dominicka Cruza, koji će se boriti protiv Pedra Munhoza, svakako pozitivno djeluje na popis borbi. Trebala se tu naći i borba za titulu muha kategorije, završni čin trilogije između Brandona Morena i Deivesona Figueireda, no ta je borba danas prebačena za siječanjski UFC 270. Razlog toga je ugovaranje svakako spektakularnijeg okršaja, onog između Jorgea Masvidala i Leona Edwardsa.

Rivalitet između ovog dvojca zapravo traje još od ožujka 2019. godine, kad su nastupili na Fight Nightu u Londonu. Masvidal je tamo u glavnoj borbi nokautom savladao Darrena Tilla, dok je Edwards u sunaslovnoj bio bolji od Gunnara Nelsona. Između njih dvojice je do neželjenih scena došlo nakon priredbe. Dok je Masvidal davao intervju, Edwards mu je nešto dobacio, na što ga je Jorge pozvao da mu to kaže u lice. Krenuo je prema njemu, a kad su se približili ga je udario šakom u čelo. Nakon toga je nastala sad već ikonska izjava Masvidala, kako mu je isporučio "three piece and a soda".

Edwards je tada u Londonu ostvario svoju sedmu UFC pobjedu u nizu, a do danas je taj niz podigao na devet. Posljednji put nastupio je u lipnju ove godine na UFC 263, kad je u borbi na pet rundi izdominirao Natea Diaza. Na ljestvici izazivača velter kategorije trenutno se nalazi na trećem mjestu.

Masvidal je nakon londonskog okršaja počeo graditi svoju današnju slavu. Već u idućoj borbi savladao je Bena Askrena najbržim nokautom u UFC povijesti, a onda je protiv Natea Diaza osvojio za tu priliku uvedenu BMF titulu. Posljednja dva nastupa imao je u borbama za UFC titulu, oba puta protiv Kamarua Usmana. Prošle godine poražen je sudačkom odlukom, a ove godine prvak ga je nokautirao.

Prije otprilike tjedan dana Masvidal je glasno izrazio frustracije što ne može dogovoriti borbu te je spominjao ultimatum UFC-u uz uvjet da se bori u prosincu, upravo na ovoj priredbi. Tim putem izjavio je kako ga je Edwards odbio, dodavši još jednu seriju ružnih riječi za Britanca. Sve se čini kako je UFC Leona na kraju ipak nagovorio na borbu. Borbu koja iza sebe ima dosta repova i koja će nam donijeti nešto zle krvi. Nadamo se i kvalitetnu akciju u Octagonu.

Linker
19. travanj 2024 20:38