UFC

Napredovali pregovori za borbu Coste i Whittakera, pojavio se datum, ali i još nekoliko bitnih odgovora!

Paulo Costa i Robert Whittaker
 Screenshot (YouTube, UFC)
Čini se da UFC priprema jednu pravu borilačku poslasticu iz srednje kategorije

Sami vrh srednje kategorije ipak neće mirovati i čekati rasplet situacije s aktualnim prvakom Israelom Adesanyom. Kako stvari stoje, vrlo bitan meč u UFC-ovom Octagonu trebali bi 17. travnja odraditi Robert Whittaker i Paulo Costa!

Još otkako je postalo jasno da Adesanya ide u polutešku gdje ga čeka meč s tamošnjim prvakom Janom Blachowiczem (6. ožujka), MMA fanovi, ali i sami borci počeli su nagađati što će se dogoditi sa srednjom kategorijom.

Kao jedan od mečeva koji su se odmah nametnuli sami od sebe bio je onaj bivšeg prvaka Whittakera (22-5) i Brazilca Coste (13-1). Spominjala se tu čak i privremena titula jer još uvijek nije najjasnije hoće li se 'Izzy' u slučaju pobjede zadržati u poluteškoj ili ne, no kako stvari stoje - to ipak nije opcija.

Naime, u ponedjeljak je ugledni borilački portal Sherdog sa svojim izvorima iz oba tima potvrdio da su Whittaker i Costa u pregovorima za glavnu borbu UFC-ovog Fight Nighta koji će se najvjerojatnije održati u Las Vegasu. Isti medij saznaje i da privremeni pojas neće biti u igri.

Datum je, kao što smo ranije naveli, 17. travnja, a UFC-ova službena potvrda se još uvijek čeka.

Bivši prvak Whittaker pred ovu je borbu upisao dvije pobjede u nizu. Podsjetimo, nakon gubitka titule na UFC-u 243, australski je udarač prvo svladao Darrena Tilla, a potom i Jareda Cannoniera.

'Borrachinha' se pak vraća nakon prvog poraza u karijeri i propuštene prilike, odnosno meča u kojem ga je Adesanya u potpunosti izdominirao i zaustavio u drugoj rundi.

Pretpostavka je da će pobjednik ovog dvoboja postati izazivač za prvaka. Zapravo, u slučaju Whittakera to je i više nego jasno, dok bi UFC od Coste čak i mogao zatražiti još jednu pobjedu.

Linker
25. travanj 2024 02:46