UFC

Nate Diaz: ‘Nebitno izgubim li, svakako ću se boriti za titulu‘

Nate Diaz
 Arturo Holmes/ddp USA/Profimedia
Uistinu posebna vrsta sportaša i borca je uvijek zanimljivi Nate Diaz

Nate Diaz se vratio i odmah u svom stilu pažnju medija usmjerio na sebe. Iako ga nema na rankingu, iako od ljeta 2019. nema ni pobjedu, kad se Nate pojavi, to je gotovo kao da se pojavio prvak. A on je isto tako borac koji nebitno o rankingu nikad nije daleko od eventualne borbe za titulu. Tako smatra da drugačije nije niti sada.

"Nije mi bitno hoću li pobijediti ili izgubiti, borit ću se za titulu. Ali, plan je pobijediti pa onda vidjeti tko je idući za mene", izjavio je Nate u razgovoru za The Rolling Stone, dodatno objasnivši kako i u ovu borbu ulazi kao da se bori za naslov.

Mnoge je začudilo što je prihvatio Leona Edwardsa kao protivnika, ali Dana White je otkrio kako ih je Nate nazvao i sam ga zatražio. Kaže kako je dovoljan razlog za tako nešto bio Edwardsov pobjednički niz, neovisno o tome koliko je on poznat i popularan.

"On je top borac, tip koji pobjeđuje sve redom pa zašto se ne bih borio protiv najboljeg tipa što mogu? Impresivno je kad je netko sposoban spojiti toliko pobjeda u nizu", pokazao je Diaz jednu svoju kompetitivnu stranu.

No, da sebe smatra glavnom borbom priredbe, neovisno o dvije borbe za titulu, otkrio je time što je uvjetovao da okršaj protiv "Rockyja" mora biti na pet rundi.

"Da, postao sam dio povijesti. Tražio sam boriti se u glavnoj borbi na pet rundi, a oni su mi rekli da već imaju glavnu borbu. Ja sam rekao da me briga, za sebe sam glavna borba u svakom slučaju i da mi daju pet rundi", objasnio je, još dodavši:

"Dobro je biti u akciji i biti sposoban raditi svoj posao. Veselim se tome, glavno je odraditi najbolje što mogu, a onda što se dogodi. On zna kako doći do pobjede i ovo je ozbiljna borba za mene. Moram ubiti tog gada."

Fanovi su najsretniji što Nate ponovno, po prvi put nakon studenog 2019. godine, imaju priliku vidjeti u akciji. Ako pobijedi mogli bi ga uskoro gledati u još većoj borbi, onoj za titulu prvaka. UFC nije bitno što iz niti jednog sportskog razloga on to ne može zaslužiti, njegovo ime dovoljno da je takvu borbu učini velikom.

Linker
20. travanj 2024 05:10