UFC

Nezaustavljiva je: Valentina Shevchenko tehničkim nokautom savladala je Lauren Murphy

Valentina Shevchenko
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Prvakinja UFC-ove muha kategorije Valentina Shevchenko titulu je obranila bez ikakvih problema

Valentina Shevchenko jednostavno je nepobjediva u ženskoj muha kategoriji. 33-godišnja Shevchenko šesti puta obranila je svoj pojas prvakinje u spomenutoj kategoriji. Lauren Murphy tvrdila je kako se Valentina nikada nije susrela s borkinjom poput nje, no izazivačica je u konačnici bila sve ono što smo toliko puta vidjeli kada se Valentina Shevchenko nađe u kavezu. Murphy nije pružila gotovo nikakav otpor te je završena tehničkim nokautom u četvrtoj minuti četvrte runde. Treća je to pobjeda prekidom za Shevchenko u posljednja četiri nastupa, a samo je Jeniffer Maia izdržala do sudačke odluke.

Oprezno su obje borkinje ušle u borbu, no Valentina Shevchenko puno je raznovrsnija sa svojim udaračkim kombinacijama. ''Bullet'' kao i uvijek jako lijepo miksa kickove i boksačke tehnike, a Murphy djeluje statično i pomalo bezidejno. Shevchenko je počela podizati tempo kako je runda odmicala i Murphy nije izgledala kao naročito dostojna protivnica. Shevchenko je krajem runde došla i do jednog rušenja, no nije bilo vremena za nešto više.

Murphy je tokom druge runde uspjela na kratko pritisnuti Valentinu uz žicu kaveza te je pokušala doći do rušenja single-legom. Međutim, njen pokušaj nije urodio plodom, a do rušenja sredinom runde došla je ponovno Valentina Shevchenko. Kirgistanka je ostatak runde provela kao gornja u ''half-guardu'' no izuzev nekoliko udaraca laktovima pred kraj runde, Valentina ipak ne nanosi nikakvu konkretniju štetu u parteru. Murphy je poprilično pasivna i defanzivno nastrojena.

Daniel Cormier za komentatorskim mjestom pitao se koji je cilj Lauren Murphy u ovoj borbi. Treneri su joj između druge i treće runde rekli kako radi dobar posao, no realnost je da Lauren ne radi apsolutno ništa i djeluje kao borkinja koja bi se zadovoljila time da ne bude završena. Upravo takav dojam pružila je i tokom treće runde. Nije Shevchenko bila niti blizu da ju završi u ovoj fazi borbe, no ''Bullet'' je u stojci jako dobro pogađala. Izuzetno dobro vezala je Shevchenko desni low kick na svoju boksačku 1-2 kombinaciju. Murphy s druge strane nije radila gotovo ništa

Početak četvrte runde nudi gotovo istu priču kao prijašnje tri. Međutim, u jednom trenutku Lauren Murphy pokušala je pogoditi desnicom, a Shevchenko je na kratko završila na podu. Međutim, usporena snimka prema navodima komentatorske ekipe pokazala je kako je Murphy zapravo stala na stopalo Valentine Shevchenko koja je zbog toga pala, a ne zbog pogođenog udarca. Kasnije tokom runde, Shevchenko je kontrirala pokušaj kicka desnim krošeom, ozbiljno je uzdrmala Lauren Murphy i bilo je pitanje vremena kada će nezaustavljiva Valentina dovršiti posao. Shevchenko je odmah prepoznala da je Murphy uzdrmana te je serijom udaraca tražila prekid. Srušila je Valentina svoju protivnicu u parter nakon niza udaraca te ju je na koncu završila ''GNP-om''. Još jedna dominantna izvedba ove sjajne borkinje.

Svestrana Valentina ''Bullet' Shevchenko definitivno je uz Amandu Nunes najveća borkinja ikada i uistinu je sjajno gledati ovu borkinju koja posjeduje nevjerojatno raznovrstan set vještina. Pitanje je tko će biti iduća izazivačica jer Valentina je pobijedila četiri najbolje plasirane izazivačice. Trenutno peta Cynthia Calvillo večeras je izgubila od Jessice Andrade. Shevchenko je po završetku meča izjavila kako će se boriti s bilo kime. Inače, Valentina je poznata i po tome da tečno priča ruski, engleski i španjolski jezik, a večeras je prezentirala i svoje znanje tajskog (tajlandskog, thai) jezika.

Linker
16. travanj 2024 10:20