UFC

Ngannou nije impresioniran Ganeom: ‘Radije bih se borio protiv Jona Jonesa, Gane nije ta razina‘

Francis Ngannou
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Prvak teške kategorije nadao se velikoj borbi protiv Jona Jonesa, no dobio je drugog protivnika

Trenutni vladar teške kategorije Francis Ngannou 22. siječnja iduće godine borit će se protiv Ciryla Ganea. Njegov protivnik trenutno je vlasnik pojasa za privremenog prvaka kategorije te će njihov meč ujedno biti i za neprikosnovenog prvaka kategorije. Dugo se pričalo o mogućoj borbi između Jona Jonesa i Ngannoua, no na koncu će ipak Gane biti borac protiv kojega će Ngannou tražiti prvu obranu pojasa.

Jon Jones i dalje se priprema za svoj prelazak u tešku kategoriju, a u kavezu ćemo ga gledati vjerojatno sredinom 2022. godine. Međutim, problemi izvan kaveza ne idu mu u korist, a prije nekoliko dana pojavila se informacija kako je izbačen iz JacksonWink dvorane zbog posljednjeg incidenta u kojem se fizički sukobio sa svojom zaručnicom.

Francis Ngannou rado bi se borio protiv Jonesa jer ''Bones'' je jedan od najvećih boraca u povijesti sporta. Tokom gostovanja u MMA Houru, Ariel Helwani upitao je Francisa je li mu borba protiv Ganea jednako uzbudljiva kao eventualna borba protiv Jonesa.

''Ne baš, ali radi se o dobroj borbi. Morate biti svjesni opasnosti u svakoj borbi. On je dobar protivnik, ali nije na razini Jona Jonesa ako je to ono što pitate. Nije isto boriti se protiv Jonesa i protiv Ganea.'', odgovorio je ''Predator'', a zatim se osvrnuo na šanse da se meč s Jonesom ikada dogodi.

''Trenutno ne znam puno oko toga što će se dogoditi u budućnosti. Ne stresiram se oko toga. Što god se dogodi, dogodit će se. Nadam se da ćemo odraditi tu borbu, ali nisam više siguran. Bit će sve okej. Jako je puno dobrih borbi koje mogu odraditi, stoga nije bitno što će se dogoditi.'', dodao je Ngannou.

Borba između Jona Jonesa i Francisa Ngannoua zasigurno bi bila jedna od najvećih u povijesti UFC-a. Međutim, Ciryla Ganea ne smije se nikako podcijeniti te se radi o borcu koji se definitivno zaslužuje boriti za pojas u ovom trenutku.

Linker
20. travanj 2024 17:56