UFC

Ngannou odgovorio na Furyjev poziv: ‘Prvo Jon Jones, a onda dolazim po njega‘

Francis Ngannou
 screenshot (YouTube, UFC)
UFC-ov teškaški prvak spreman je uputiti se u boks, no prvo namjerava odraditi posao u Octagonu

Tyson Fury posljednjih je dana ili čak tjedana nervozniji nego inače. Takvo raspoloženje kulminiralo je raznim prozivkama, od kojih se jedna usmjerila prema UFC borcima, u prvom planu Francisu Ngannouu, koji je već ranije najavio svoj odlazak u boks, a tim putem bocnuo je upravo WBC prvaka svijeta. Poruku je poslao putem Instastory objava.

"Ovo je poruka za Francisa Ngannoua i sve momke iz UFC-a. Želite li malo 'Gipsy King' novca, znate gdje me možete naći. Želite li malo te 'Gipsy King' snage, dat ću vam je. Bilo kad, bilo gdje, sedam dana u tjednu, nedjeljom dvaput", poručio je Fury tijekom svoje današnje serije prozivki raznih osoba iz borilačkog svijeta.

Ngannou kao da je samo dočekao priliku ući u dijalog, no njegov odgovor zapravo je bio kratak. Njime je otkrio kako ipak ima namjeru prvo završiti svoju UFC ostavštinu pobjedom nad borcem protiv kojeg ga fanovi zapravo najviše žele vidjeti.

"Prvo ću riješiti Jona Jonesa, a onda dolazim po Tysona Furyja", kratko je napisao na Twitteru Ngannou. On se inače trenutno nalazi u svom rodnom Kamerunu, gdje je od strane sunarodnjaka dočekan poput nacionalnog junaka.

Francis Ngannou zapravo je u Europu došao s ciljem uspjeha u boksu, koji je već trenirao u Kamerunu. No, igrom slučaja završio je u MMA dvorani, a dalje ga je put odveo prema UFC-u, na čijem se sad nalazi tronu.

Linker
24. travanj 2024 15:04