UFC

Ngannou otkrio bitnu stavku novog ugovora s UFC-om: ‘Dozvola za boksačke mečeve mora biti unutra‘

Francis Ngannou

 PX Images/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Kamerunac ne može zamisliti završetak svoje karijere bez da se oproba u boksačkom ringu

Dok se Francis Ngannou nalazi u posljednjoj fazi priprema za borbu koju će 22. siječnja odraditi protiv privremenog prvaka teške kategorije, Ciryla Ganea, njegov tim i UFC nalaze se u pregovorima oko njegovog novog ugovora. I to traje već neko vrijeme, iako bi objema stranama trebalo biti cilj suradnju sklopiti prije nadolazeće borbe, koja je ujedno posljednja na aktualnom Francisovom ugovoru s promocijom.

Dana White ne skriva nezadovoljstvo pregovorima pa je tako nedavno ne baš lijepim riječima počastio ljude koji se brinu za Francisovu karijeru. Očito postoje problemi oko nekih stavki ugovora, a Ngannou je sad u razgovoru za TMZ otkrio što bi to moglo biti. Naime, poznato je kako se on ima namjeru okušati u boksu, a očito to namjerava napraviti dok je pod aktivnim ugovorom s trenutnim poslodavcem.

"To je uvijek bilo tu negdje. To je nešto od čega moj pogled ne bježi. I to će se dogoditi čak i ako ostanem dio UFC-a. Čak i ako ostanem u UFC-u, ako napokon dovršimo pregovore i potpišemo ugovor, boks mora biti unutar njega. Ja jednostavno ne vidim odlazak u mirovinu bez da sam boksao", rekao je Ngannou.

I to tako da on ne misli samo otići u ring i boriti se protiv bilo koga. Na njegovom nišanu nalaze se samo najbolji borci svijeta, odnosno svjetski prvaci.

"Tyson Fury i Deontay Wilder, želim se testirati protiv boksača njihovog nivoa. Znam da to nije isti sport. Ja sam prvak i u vrhu sam svoje divizije, ali prije svega sam netko tko živi od bacanja udaraca. Imam jako dobar način plasiranja bombi koje posjedujem. I siguran sam da tim udarcima, ako ih budem dobro odaslao, mogu svakome naštetiti", zaključio je.

2022. godina mogla bi biti presudna u Francisovoj karijeri. Titulu UFC prvaka teške kategorije osvojio je još krajem ožujka prošle godine, kad je najavio kako će biti jedan od najaktivnijih UFC prvaka. Ipak, prvu obranu titule još uvijek nije odradio. To bi trebao napraviti gore spomenutog datuma. No, jednako važni kao borba su i njegovi spomenuti pregovori s UFC-om. Ako ne dođu do dogovora o nastavku suradnje, ishod borbe protiv Ganea dugoročno neće niti biti toliko bitan.

Linker
03. svibanj 2024 20:25