UFC

Nicco Montano nakon pada na vaganju: ‘Učinila sam sve što je u mojoj moći‘

Nicco Montano
 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Bivša prvakinja obratila se javnosti nakon što otkazivanja njene borbe

32-godišnja Amerikanka jednostavno ne može bez problema na vaganju. Nicco Montano 2017. godine osvajanjem TUF-a postala je inauguralna prvakinja UFC-ove muha kategorije. Međutim, tu titulu nikada nije obranila. U rujnu 2018. godine trebala je braniti pojas protiv Valentine Shevchenko, no Montano je završila u bolnici zbog posljedica skidanja kilaže te su joj oduzeli titulu UFC prvakinje. Prešla je Nicco u bantam kategoriju nakon toga, no jedinu borbu odradila je u srpnju 2019. godine pritom izgubivši od Julianne Pene jednoglasnom sudačkom odlukom.

Trebala je Montano napokon nastupiti ovog vikenda protiv Kineskinje Wu Yanan. Borba je predviđena za bantam kategoriju, no bivša prvakinja pala je na vaganju za čak 7 ''pounda'' (3.17 kg) viška u odnosu na maksimalnu dopuštenu granicu za tu kategoriju. Borba je otkazana, a upitno je kako će UFC reagirati po pitanju nastavka njene karijere u najjačoj svjetskoj MMA organizaciji. Nicco Montano oglasila se putem svog Instagram profila te je iskazala žal zbog ogromnog prekoračenja dopuštene kilaže.

''Pozdrav mojim fanovima. Htjela bih dati osvrt na ono što se dogodilo. Bila sam posvećena u ovom trening kampu, trenirala sam četiri sata dnevno uključujući trčanje na četiri do pet milja dok sam istovremeno postila (na prazan stomak). Nažalost, nakon godina teških skidanja kilograma, moj metabolizam više ne reagira dovoljno dobro na napore koje ulažem. Stoga sam jela manje ususret treninzima, a trenirala sam sve do izlaska iz karantene. Proces skidanja kilaže započeo je s poprilično visokom kilažom. '' započela je Montano s obraćanjem te nastavila

''Radila sam ovakvo skidanje kilaže i prije, no nažalost ovaj puta neuspješno. Mislim da je najvažnija stvar za mene da se fokusiram na zdravo skidanje kilaže. Vjerujte mi da nisam htjela da se ovo dogodi i učinila sam sve što je u mojoj moći da se ne dogodi, no život vas ponekad jednostavno udara ispod pojasa. Međutim, svjesna sam da me ovo samo čini snažnijom i spremnijom za ono što dolazi. Nadam se da svi koji prolaze kroz teške trenutke u životu rade isto što i ja, saberu se i vjeruju u sebe jer teških trenutaka biti će još puno, a strpljenje je ključ u procesu kojim postajemo najbolja verzija sebe.'', navela je bivša prvakinja u svojoj objavi na Instagramu.

Linker
17. svibanj 2024 23:54