UFC

Nick Diaz: ‘Ne znam koji idiot je ugovorio ovu borbu i zašto sam ju prihvatio‘

Nick Diaz
 screenshot (YouTube, ESPN)
Nakon što je nenajavljeno propustio druženje s medijima, Nick Diaz dao je veliki intervju ESPN-u

Nick Diaz nije se pojavio tamo gdje je bio službeno najavljen, na medijskom druženju UFC 266 boraca i medija. Mnogi su predstavnici medija tako ostali uskraćeni za pitanja koja su povratniku mislili postaviti. Nitko nije znao gdje je Nick i zašto se nije pojavio, iako se zapravo nitko nije pretjerano šokirao takvim slijedom događanja. To je jednostavno Diaz, bio on Nate ili Nick, napravit će ono što je u trenutku odlučio.

Zapravo se dogodilo nešto potpuno drugo. Nedugo nakon spomenutog medijskog druženja, na YouTube kanalu ESPN-a pojavio se veliki intervju koji je Nick dao Brettu Okamotu. Vjerojatno je sam smatrao kako je u tih 20 minuta rekao sve što ima pa nije osjetio potrebu pojaviti se među ostalim novinarima.

A razgovor s Okamotom bio je prije svega vrlo zanimljiv. Prvi je to ozbiljniji borilački razgovor Nicka Diaza u dugo vremena. Uostalom, nije se borio od 2015. godine, a bez pobjede je već od 2011. Čak i kad je najavio povratak, rijetko tko mu je vjerovao, no to će se dogoditi. I to u, kako on sam kaže, za njega vrlo stresnom i teškom razdoblju.

"Otkako sam ugovorio borbu prolazim kroz puno stresa, ovo nikako nije bio lagan kamp. Kao prvo, nisam se dugo borio, a kao drugu je tu činjenica da puno toga nije prošlo kako sam planirao. Gledati borbu mog brata bilo je teško. Nije bilo kako sam očekivao i počeo sam drugačije gledati na neke stvari. Gledao sam to svakako u krivo vrijeme, trebao sam ostati i fokusirati se na sebe. Uspio sam glavu vratiti na pravo mjesto, no nije bilo lako. Teže udarce primio sam gledajući tu borbu nego u bilo kojem od mojih sparinga. To je moj mladi braco, razumijete? Nije lako gledati ga kako se bori", odmah je započeo Nick svoju priču na jedan specifičan način.

Uz pauze između rečenica i nekoliko uzdaha, Nick je nastavio, okrenuvši se onome što mu znači borba koja je ispred njega te s kakvim planom ulazi u nju.

"Ja idem pobijediti. Osjećam li se samouvjereno? Nikad. Nikad niti nisam. Uvijek osjećam da će me netko razbiti. Svaku borbu koju sam ikad odradio. Kako se osjećam po pitanju Lawlera? Mislim da će me razbiti. Čak i kad pobijedim, većinom sam onaj tko je dobio više batina", glasio je odgovor na to pitanje.

Ono čime je iznenadio je mišljenje kako se protiv Lawlera zapravo uopće nije trebao boriti. Vjeruje da mu je UFC odmah trebao dati borbu za naslov prvaka te kako je to čak borba u kojoj bi imao veće šanse. Dakle, odjednom se ipak osjetio samouvjereno i to po pitanju borbe protiv trenutno najdominantnijeg UFC prvaka.

"Mislim da bih prebio Usmana. Imam puno veće šanse protiv Usmana nego protiv Lawlera, jednostavno zbog toga što sam Lawlera već pobijedio. Nema mi nikakvog smisla ponovno se boriti protiv njega. Ne znam zašto ovo uopće radim. To se uopće nije trebalo dogoditi. Tko god da je ovo dogovorio je idiot. Ne znam zašto to radimo i zašto se dogodilo što se dogodilo. Ja bih se trebao boriti protiv Kamarua Usmana", jednostavno je u svom stilu zaključio Nick.

Popularni borac ulazi u Octagon ostvariti svoju prvu pobjedu nakon 2011. godine. Ne moramo vam govoriti kako je to uvjerljivo najdulje razdoblje bez pobjede bilo kojeg borca koji je ikad ušao u Octagon. No, Nickova popularnost je tolika da je unatoč tome on vjerojatno najveća zvijezda na UFC 266 priredbi i mnogi će Amerikanci upravo zbog njega platiti onoliko koliko je potrebno da bi putem ESPN-a pogledali prijenos. Mi srećom imamo priliku u ovome uživati zahvaljujući javnoj televiziji i nema sumnje da će većina naših čitatelja u noći sa subote na nedjelju to i napraviti.

Linker
16. travanj 2024 07:01