UFC

‘Nikad neću navijati protiv Stipe!‘ Evo što o borbi Miočić-Ngannou misle DC, Khabib, Adesanya, Woodley...

Stipe Miočić i Francis Ngannou
 Screenshot (YouTube, UFC)
‘Sjećam se kad su nas zaobilazili, pogledali smo se i kao da smo znali da smo obojica na vrhu...‘

Veliki teškaški revanš je iza ugla. Noć sa subote na nedjelju donosi nam novi susret Stipe Miočića i Francisa Ngannoua, a kako na taj dvoboj gledaju neka od najpoznatijih lica MMA svijeta, u sjajnoj je kompilaciji prikazao britanski talkSPORT.

Naglasimo da su prikupljene izjave nastale u posljednjih nekoliko mjeseci i stoga je moguće da su neki pojedinci u međuvremenu promijenili svoj stav...

Daniel Cormier:

"Mislim da će ga Francis ovoga puta nokautirati. Stipe je pretrpio previše štete u onim borbama između nas dvojice. Ovo je možda i najbolja Miočićeva verzija koju smo ikad vidjeli. Postao je bolji i brži. Izgubio je nešto kilograma i svemu je predaniji. Njegove su ruke brze, ali nije izgubio ništa na jačini udaraca. Ali... Francis mi izgleda spreman izazvati Stipu i to na razini za koju prvi put nije bio spreman. Francis je prije skidao kilograme do gornje granice teške kategorije! A sada ima oko 113 kilograma, znači nekakvih sedam manje i čini mi se da razumije kako za dužu borbu mora biti manji i vitkiji."

Curtis Blaydes:

"Ovdje sam uz Stipu. Njegova je taktika u prošloj borbi bila solidna i učinkovita. Ne vidim nikakav razlog zbog kojeg bi za ovaj dvoboj nešto mijenjao. Pored toga, i dalje vjerujem da Francis za Stipu nije dovoljno kompetentan u svom obrambenom 'grapplingu'.

Khabib Nurmagomedov:

"Miočić i Ngannou... Iskreno, vrlo mi je teško prognozirati pobjednika. Obojica su jako dobri. Ne znam... Ovo je 50/50."

Israel Adesanya:

"Imam osjećaj da je Ngannou u prvom meču bio zaljubljen u svoju sagu. Znao je da jednim dodirom može uspavati svoje protivnike. Naučio je puno toga u prvoj borbi i mislim da je zbog toga postao bolji. Pričao sam s njim i znam za što je sve sposoban. On je pametan borac i jedva čekam ovaj meč. Navijam za svoga brata."

Stephen Thompson:

"Stipe. Vjerujem da može ponoviti istu stvar kao i prošli put. Očito je Francis puno napredovao, ali je zato i Stipe. Njegova sposobnost prilagodbe za vrijeme borbe je nevjerojatna. Mislim da može koristiti klinč i hrvanje kao taktiku za Ngannoua."

Derrick Lewis:

"Nadam se da će Francis pobijediti, to bi bilo sjajno. No, iskreno, baš me briga. Pokušavam vam dati politički korektan odgovor. Nadam se da će on pobijediti, ali ne znam zašto. Obojica su u mojoj kategoriji i niti jedan mi se ne sviđa."

Tyron Woodley:

"Zgrabio sam jednom prigodom Francisovu nogu na treningu i osjeti tu snagu, tu moć... Mislim da on nije svjestan koliko je jak. Ali Stipe je podcijenjeni teškaš i podcijenjeni borac. Sjećam se kada smo obojica pokušali izboriti svoje mjesto u borbi za naslov, pogledali smo se i kao da smo znali da smo obojica na vrhu. Obojica smo bili svjesni toga da nas se zaobilazi i da ćemo iskoristiti priliku jednom kada nam se ukaže. To se i dogodilo. Stoga nikada neću navijati protiv Stipe. Sviđa mi se Ngannou, pogotovo zbog te njegove životne priče koju je prepričao u nekoliko intervjua... Gledat ću tu borbu i nadam se da će obojica iz nje izaći bez ozljeda i s hrpom love."

Linker
19. svibanj 2024 01:28