UFC

‘Nisam se dugo borio, ali znam da bih pobijedio i Blachowicza i Adesanyu!‘

Jan Blachowicz i Israel Adesanya
 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia, Marcus Stevens/Zuma Press/Profimedia
‘Dvije težinske kategorije me čekaju, srednja ili velter, a mogu se boriti i u poluteškoj‘

Khamzat Chimaev svoju UFC karijeru odlučio je graditi kroz dvije težinske kategorije, a čini se da bi nakon veltera i srednje, svoje vještine volio testirati i u poluteškoj kategoriji.

Neporaženi švedsko-čečenski borac još uvijek čeka na borbu koja će ga lansirati u one najunosnije okršaje. Prvi takav susret, podsjetimo, trebao je biti onaj s Leonom Edwardsom, ali zbog komplikacija koje je uzrokovao koronavirus, Khamzata u akciji nismo gledali još od rujna kada je u Las Vegasu za samo 17 sekundi nokautirao Geralda Meerschaerta. Tog je dana 'Borz' upisao svoju devetu pobjedu iz isto toliko profesionalnih nastupa ili, ako vam je draže, svoju treću otkako se priključio UFC-u.

Kako je sam otkrio, Chimaev se konačno uspješno oporavio od COVIDA-19, a svoj idući meč volio bi odraditi tamo negdje u kolovozu.Tko će biti njegov protivnik, u ovim trenucima nije poznato, ali čini se Khamzat nimalo ne sumnja u svoje sposobnosti pa je tako u razgovoru s ESPN-om otišao toliko daleko da je izjavio i kako bi mogao pobijediti prvaka iz poluteške - Jana Blachowicza.

"Dvije težinske kategorije me čekaju, srednja ili velter, a mogu se boriti i u poluteškoj. Sparirao sa s likovima koji su u TOP 10 poluteške. Ne želim otkrivati imena, ali oni jako dobro znaju što se događalo na tim sparinzima. Mogu pobijediti i Blachowicza. I Israela (Adesanyu) također. Pa njega je Blachowicz pobijedio hrvanjem, a Jan uopće nije hrvač. Naravno, svjestan sam toga da se nisam dugo borio i da nemam puno odrađenih mečeva, ali zato dobro znam tko sam i što sam. Samo to još moram pokazati. Vraćam se! Dajte mi nekoga, briga me o kome se radi. Dok sam zdrav, borit ću se sa svima. Briga me, može i s Brockom Lesnarom", izjavio je Chimaev u razgovoru s ESPN-om.

Iako kao profesionalni MMA borac iza sebe ima samo devet nastupa, Khamzat u istom razgovoru otkriva kako je dobar dio svog iskustva skupio i na ulici.

"Odradio sam puno uličnih borbi. Nekada i po 10-ak dnevno. Znam da u jednom danu, ako nisam ozlijeđen, mogu odraditi i po tri-četiri borbe. U dvorani spariram s mnoštvom likova, izmjenjujemo se cijelo vrijeme, a oni su uz to i teži od mene. Alex (Gustafsson) ima oko 100 kilograma, čak i više, 110. Ilir (Latifi). I s njim spariram. A ako spariram s tim čudovištima, onda ću i pobiti sve u svojoj kategoriji", zaključio je Chimaev.

Linker
20. travanj 2024 14:25