UFC

Niti Khabibov trener ne vjeruje u povratak: ‘Postoji možda tek jedan način‘

Javier Mendez i Khabib Nurmagomedov
 Instagram
Opcija eventualnog povratka Khabiba Nurmagomedova borbama polako je sve dalje od ostvarivog

32-godišnji UFC-ov prvak lake kategorije u svojim izjavama djeluje itekako ozbiljan po pitanju mirovine u koju se zaputio u listopadu prošle godine, nakon pobjede protiv Justina Gaethjea. Zapravo, djeluje opušteno i vrlo zadovoljno kako mu život trenutno prolazi te onime čime se sve bavi. Povratak borbama nije mu trenutno opcija, unatoč tome što se UFC vjerojatno tome i dalje nada pa titula lake kategorije iz tog razloga još uvijek nije upražnjena.

Ne vjeruje u njegov povratak niti trener Javier Mendez. On je također više puta otkrio kako mu je Khabib potvrdio da se ne vidi ponovno u Octagonu. Ali, postoji li nešto što bi se moralo dogoditi da Dagestanac ipak krene po 30. pobjedu u karijeri?

"Gledajte, svašta je moguće, ali to bi trebala biti prava borba. U tom slučaju postoji mogućnost da bi razgovarao s majkom i dobio njen pristanak. Dok se to ne dogodi i dok ne postoji ponuda, ne znam ništa o tome. Čuo sam tek neka naglabanja, nešto su spominjali Kenny Florian i Jon Anik, ali to je to. Od nikoga drugog nisam čuo baš ništa", rekao je Mendez u razgovoru za MMA Junkie, dodavši koja bi jedina borba mogla dovesti do promjene mišljenja:

"Po mom mišljenju, to bi morao biti GSP, nikakva druga dodatna pobjeda ne bi Khabibu ništa donijela. Da je Conor pobijedio u prošloj borbi i da je izgledao sjajno, možda bi Dana uspio nešto napraviti, možda bi Khabib tu nešto vidio. No, to sad više nije u igri."

Mnogi Khabibu zamjeraju što nije nove izazove i motivaciju pokušao pronaći u velter kategoriji, no neovisno o okolnostima Mendez kaže da to niti u jednom trenutku nije bilo nešto o čemu su razmišljali. Čak i za borbu protiv St-Pierrea, trebalo bi na tom polju pronaći neki kompromis.

"On nikad nije razmišljao o drugoj kategoriji, nikad nije pokazao interes. Uvijek mi je govorio kako je on borac lake kategorije i kako tamo namjerava ostati. Znao sam mu kroz godine spominjati to, pitao bih ga što ako se ponudi priliku za titulu velter kategorije, no nije ga to zanimalo. Jedina opcija koja ga je tada eventualno zanimala bilo bi uvođenje nove kategorije i borba protiv GSP-a. A mislim da je takva kategorija potrebna, jer između lake i veltera je jednostavno prevelika razlika", još je objasnio svoje viđenje jedan od najboljih svjetskih trenera.

Georges St-Pierre je u mirovini puno dulje od Khabiba, a niti on nije spominjao opciju eventualnog povratka, posebno ako bi bilo potrebno skidati kilograme za velter ili možda čak nižu kategoriju, što je posljednji put napravio još 2013. godine. Moguće da je sve što je preostalo samo mašta fanova te da se moramo pomiriti s tim da je došlo vrijeme za nove borbe, nove prvake i nove legende. Ove dvije su jedne od rijetkih koje su znale stati onda kad je za to bilo vrijeme. I upravo zbog toga fanovi i dalje sanjaju njihov povratak. To je samo dokaz veličine.

Linker
20. travanj 2024 03:32