UFC

Novo čišćenje UFC rostera, raskinuti ugovori s četvoricom boraca

Maki Pitolo vs. Duško Todorović

 Screenshot
Četiri imena manje nalaze se na UFC rosteru, a neka su nam ostala itekako u sjećanju

UFC je najveća svjetska MMA promocija i na svom rosteru ima višestruko najviše boraca od svih promocija svijeta. No, i u takvom odnosu snaga nije lako zadržati se u UFC-u bez serije dobrih rezultata, uzbudljivih borbi ili karizme. Najbolja je kombinacija sva tri aspekta, no to uistinu imaju samo one najveće zvijezde. U takvim uvjetima netko mora promociju napuštati da bi se prilika dala novim nadama.

Nova serija otkaza ovog puta nije velika, ali je značajna i donosi četiri imena. To su, od danas službeno, Michel Prazeres, Maki Pitolo, Jared Gooden i Matt Sayles, koji će imati zadatak pronaći si novog MMA poslodavca.

Za Prazeresa smo već ranije znali, nakon što je pao na doping testu te dobio suspenziju u trajanju od četiri godine. Svojevremeno borac s čak osam UFC pobjeda u nizu, Prazeres je poznat bio i po čestim problemima sa zadovoljavanjem težine. Nakon suspenzije je žestoko napao USADA-u, tvrdeći da je uzimao tablete za plodnost te da je agencija bila u potpunosti upoznata sa svime što njegova terapija sadrži. Iako se spominjalo umirovljenje, čini se da će "Tractor" karijeru nastaviti u nekoj promociji koja nije ni na koji način vezana uz USADA-u i njihove regulative.

Iako se nadao još jednoj prilici, UFC će napustiti i Maki Pitolo, posljednji protivnik Duška Todorovića. Ovaj član Xtreme Couture tima došao je u UFC preko Contender Seriesa i vjerovalo se da ima veliki potencijal. No, pet poraza u šest UFC borbi nije bilo nešto što se može tolerirati i UFC avantura ovog 31-godišnjaka je završila. Barem ona prva, jer nitko ne može biti siguran kako se on serijom dobrih rezultata u Octagon neće vratiti.

Još jedan borac koji je s Contender Seriesa došao u UFC je Matt Sayles, također uz podosta pompe. Sjajni nastup u showu rezultirao je čak i igranjem komentatora s njegovim prezimenom, "He sayles fights" (on prodaje borbe), no to među elitom nije uspio potvrditi. 27-godišnjak je slavio u samo jednoj od četiri UFC borbe, a posebno je loše izgledao u posljednjoj borbi, gdje ga je prekidom savladao Jordan Leavitt.

Posljednji na ovom popisu je Jared Gooden, 28-godišnjak koji je također slavio u samo jednoj od četiri borbe. Tijekom njih nije pokazao ništa vrijedno spomena pa će i on svoju sreću morati potražiti negdje drugdje.

Linker
22. travanj 2024 12:05